3 évnél régebbi cikk

Tavaszi otthonfrissítés 2021 trendszíneivel
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
Tavaszi otthonfrissítés 2021 trendszíneivel

Csempésszünk tavaszt otthonunkba néhány egyszerű kiegészítő és 2021 trendszíneinek segítségével.

Februárra fordulva - talán - mindannyian már egyre jobban vágyakozunk a hosszabb nappalokra, a bőrünket melengető napsütésre, a kabát nélküli sétákra és a szürke napok után a felüdülést hozó színekre. Mivel az időjárás, na meg a koronavírus-helyzet miatt egyelőre a főszerepet otthonunk játssza a mindennapok során, így érdemes egy kis tavaszváró frissítést megejteni a lakberendezésben, hogy a közérzetünk is jobb legyen.

Néhány kiegészítő - párna, mécsesek, terítő, apróbb dísztárgyak - cseréje már éppen annyi pluszt tud nyújtani látványban, ami segíthet a még javarészt szürkés tél végi napok túlélésében.

2021 trendszínei közül pedig nem is nehéz olyat választani, ami friss, tavaszi érzetet ad. Ugyanakkor mielőtt belevágunk a kiegészítők lecserélésbe, érdemes alaposan végignéznünk otthonunkon, hogy az a bútorok, falak, szőnyegek állandó színei mellé milyen kiegészítő árnyalat illik, illetve passzol-e az, amibe éppen beleszerelmesedtünk.

2021 trendszínei

Az idei évre a PANTONE két árnyalatot is az év színének kiáltott ki. Az egyik a PANTONE 17-5104 Ultimate Grey azaz egy világosszürke, a másik pedig a PANTONE 13-0647 Illuminating, ami egy élénksárga árnyalat.

Utóbbinál keresve sem találhatnánk alkalmasabb színt arra, hogy ragyogást, tavaszt hozzunk otthonunkba, ráadásul a sárga jelenleg az itthon elérhető lakberendezési kiegészítőket árusító üzletek kínálatában is elérhető. 

Már 2020-ben is hangsúlyt kapott a mohazöld mély és megnyugtató árnyalata, ami 2021-re is velünk maradt. Bár ez a különleges mélyzöld rengeteg színnel alkot harmonikus párost, ám mivel nagyon meghatározó szín, kellemetlen meglepetésekkel is szolgálhat, ha otthonunk árnyalatai nem passzolnak hozzá.

Ezért mielőtt komolyabb "zöldítő"  beruházásba fognánk, érdemes lehet egyetlen apróbb tárggyal, szövetdarabbal kipróbálnunk az összhatást, esetleg a zöld egy könnyebb, légiesebb árnyalatát választanunk, ha a mohazöld nem a kívánt hatást hozza. 

Rózsaszínt, nem csak kislányoknak! Egyre többször és több helyen futhatunk bele elbűvölő pasztell rózsaszínekbe a lakberendezési kiegészítők palettáján. Tény, hogy merész választás bevinni, főként mondjuk egy négyfős családi otthonba, ahol a férfiak is képviseltetik magukat, ám frissessége és játékossága komoly felüdülést nyújthat a tavaszra vágyakozó léleknek, szemnek.

Magam is többször szemeztem már ezzel az árnyalattal, de egyelőre mindössze a kedvenc kávéscsészém és egy tál erejéig csempésztem haza a rózsaszínt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek