1 évnél régebbi cikk

Dekorálja otthonát virágokkal!
Fehérvár Médiacentrum fotója
moebelix.hu
Dekorálja otthonát virágokkal!

A növények, virágok nem csupán az otthona hangulatát dobják fel, hanem a látványukkal boldogabbá teszik Önt és családját. Évszaktól függetlenül díszítheti a lakását virágokkal, akár csak egy szállal egy szép vázában vagy csodálatosan megalkotott kompozícióval. A megszólalásig élethű műnövények ráadásul még gondozást sem igényelnek, és soha nem hervadnak el.

Növények minden mennyiségben

Kis pozsgás vagy kaktusz az ablakpárkányban vagy egész dzsungel a nappaliban? Bármelyik megoldást is választja, a növények feldobják a környezetet. Az üde zöld látványukkal életet visznek a térbe. Harmonikus együtteseket alakíthat ki vagy egy különleges kaspóban önmagában is tündökölhet. A kaspók nem csupán mutatósak, de megkönnyítik a növények ápolását is. A szobanövények évszaktól függően több-kevesebb vizet vesznek fel, a felesleges folyadék pedig kifolyik a virágcserép lyukas alján, amit felfog a kaspó. A gyökérzetük ily módon megóvható a túlöntözéstől. A MÖBELIX virág és kaspó választékában biztosan talál olyat, amelyik elnyeri a tetszését.

A kaspók nemcsak a növények praktikus tartói, hanem rendkívül népszerű dekorációs elemek is. A konyhaablakban nagyszerűen mutatnak a cserepes fűszernövények ízléses kerámia, gyékény vagy fém virágtartóban.

Zöld környezet évszaktól függetlenül

Dekorálja otthonát kreatívan élethű, egész évben gyönyörű műnövényekkel, virágokkal! Igaz, nem illatoznak, mint az élő virágok, de feldobják az enteriőrt és soha nem hervadnak el, frissek maradnak hosszú éveken keresztül.

A műnövények nem igényelnek öntözést, csupán időnként portalanítani szükséges. A lakás olyan pontjait is vidámabbá teszik, ahova természetes fény hiányában nem helyezhetők élő zöldek. Remek alternatívát nyújtanak azoknak, akik sokat utaznak, keveset tartózkodnak otthon és nem tudják megoldani a szobanövényekről való gondoskodást, viszont a buja zöld környezetről nem szívesen mondanának le. Nyaralóba, hétvégi házba is praktikus és mutatós dekoráció.

Ha egyáltalán nem vagy csak kevés fény jut a fürdőszobába, mellékhelyiségbe, akkor sem kell nélkülözni az üde zöld levelek látványát. Művirágokkal élettel teli környezetet varázsolhat bármelyik helyiségbe.

Hogyan válasszon kaspót?

A legmutatósabb növények sem érvényesülnek, ha csupán egy kopár cserépbe vannak ültetve. Csinos és modern kaspókban viszont rendkívül dekoratív látványt nyújthatnak. Amellett, hogy passzolnia kell a lakás belső teréhez, a növény formájához és stílusához is illeszkednie kell. Méretét tekintve a kaspónak háromszor nagyobbnak kell lennie a növény talpánál, a magasságának pedig körülbelül akkorának, mint a növény.

De természetesen nem kell szigorúan betartani a szabályokat, bátran kísérletezhet a kontrasztokkal is. Például egy kisebb méretű pozsgás vidám látványt nyújt egy magas virágtartóban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek