1 évnél régebbi cikk

Hogyan válassz a kerti bútor szettek közül?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/hrohmann
Hogyan válassz a kerti bútor szettek közül?

A kert az otthon szerves részét képezi, ami már a kora tavasztól induló hetekben központi szerephez jut. A fák metszésért kiáltanak, a füvesítés és az egynyári növények beszerzése a fagyok elmúltával aktuálissá válnak. Az évelők is kezdenek magukhoz térni, ezért az egyre szépülő kertben mind több időt töltünk. Ilyenkor magától értetődően merül fel az igény az iránt, hogy új bútorokkal, kiegészítőkkel gazdagítsuk a rendelkezésre álló területet.

Sokan már jelenleg is elgondolkodnak azon, hogy milyen kerti bútor szett lenne az ideális. Mi alapján érdemes egyáltalán választani? Elsődleges az ár, vagy sokkal inkább lényeges a praktikus használhatóság és a stílus? A jó hír az, hogy nem szükséges kompromisszumot kötni, hiszen a kerti bútor szettek már kifejezetten kültéri használatra lettek kialakítva. Közülük sok ellenáll az időjárás viszontagságainak, ha pedig a párnákat, dekorációkat biztos helyen tudnád az esős időszakban, akkor ehhez igényes tárolók közül válogathatsz.

Amire biztosan szükséged lesz

Bár kőbe vésett szabályok a kerti bútorok megválasztásával kapcsolatban sincsenek, de arra érdemes figyelned, hogy mekkora alapterület áll rendelkezésedre. Vannak, akik kizárólag a fedett terasz alá helyeznének el asztalt, székeket, vagy éppen egy méretes kültéri kanapét. Mások a bájos kandeláberek és kerti padok szerelmesei, és a romantika jegyében inkább ebbe az irányba mozdulnának. A kerti asztalok többféle méretben elérhetőek, így az erkély szűkösre szabta határaitól kezdve a nagy kertek kínálta lehetőségekig bármilyen célra megtalálhatod az ideális darabot.

A drágább tényleg jobb?

Vajon megéri az árakat a minőséggel azonosítani? Mielőtt kizárólag ez alapján döntenél egyik vagy másik kerti bútor, kiegészítő mellett, érdemes inkább következetesen megvizsgálni az alapanyagot, a stílust, az egyediséget, a méretet. Ezek a racionális szempontok nemcsak közelebb vihetnek a választáshoz, hanem a kínálat jobb áttekintésére is ösztönöznek. Az online akciós ajánlatok sem elvetendők, hiszen közöttük számos jól kihasználható, igényes megjelenéssel bíró, talán épp a Te teraszodra alkalmas darabokra lelhetsz. A klasszikus barna és fekete színekkel biztosan nem lőhetsz mellé, de a kovácsoltvas hatást keltő padok és hidak is egészen egyedi végeredményt garantálnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek