2 évnél régebbi cikk

Itt a tavasz: öltöztessük virágba otthonunkat!
·Stíluslakberendezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Itt a tavasz: öltöztessük virágba otthonunkat!
·Stíluslakberendezés·Utolsó frissítés: undefined

Bár az időjárás még csak a napsütéssel emlékeztet a tavaszra, visszavonhatatlanul a küszöbön áll a jó idő, így – ha még nem tettük meg – szedjük le a porosodó téli dekorációt a párkányról, sőt az ajtóról is, hiszen most minden színekért, virágokért kiált!

Ondrousek Andrea, a Manócska Kézműves Kuckó tulajdonosa leginkább intuícióira hagyatkozik, ha dekorációról van szó, képzelete pedig határtalan! A képeken is látszik, hogy a selyem- és műanyag virágokból készült alkotásokat könnyű megszeretni, és hamar megtalálhatjuk helyüket a lakásban: „Hollandiából, Lengyelországból, Amerikából és Kínából származnak az alapanyagaim, amelyek nemcsak tartósak, de bármilyen kompozíció kreálható belőlük!” – magyarázza a szakember.

A dekorációk alapanyagai selyemből és gumiból vannak, de – ellentétben a megszokott művirágokkal – ezeken már nem látszik, hogy nem valódiak. Előnyük, hogy tartósak, és sokáig megtartják a színüket: „A gumiból készült tulipánok esetében érdemes figyelni rá, hogy ne tegyük ki tartósan közvetlen napfénynek, mert egy-két év alatt megkophat a színük. Tisztítani könnyen lehet ezeket az anyagokat: csak egy nedves szivacs kell hozzá, és máris portalaníthatjuk őket!” – javasolja Andrea.

A tavaszi összeállításokat a játékosság jellemzi: a virágok között különböző kis figurák bújnak meg, így mindegyik egy külön kis világot képvisel: „Nem ajánlatos sok különböző színt használni egyszerre, inkább az árnyalatokkal érdemes játszani, így egységes marad a kép, mégsem unalmas a kompozíció!” – vallja a dekoratőr.

A legnépszerűbb tavaszi dekorációk az asztali díszek, hiszen azt saját részre, de ajándékba is szívesen választják, és kedvelt kiegészítő elemek az ajtódíszek is. A dúsan tűzött virágkoszorúk látványosak és kelendőek, a szolidabb dekorációt kedvelők pedig a „kevesebb több” elvet követve inkább az ágakból font, kisebb virágdísszel rendelkező ajtódíszeket választják. Praktikus és esztétikus díszítésnek számítanak a virágkosarak vagy a kis fák is, melyek mellé általában egy-két tavaszt idéző figura is dukál. Ezeket a bejárati ajtó elé vagy a szoba egy-egy hangsúlyosabb pontjára is helyezhetjük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek