6 évnél régebbi cikk

Rég elfeledett Cartoon Network rajzfilmek - Harmadik rész
Fehérvár Médiacentrum fotójaRég elfeledett Cartoon Network rajzfilmek - Harmadik rész

Valahányszor nosztalgiázni támad kedvem, és rákeresek gyerekkorom kedvenc meséire, egyszerűen nem találok olyan listát, amelyen tokkal-vonóval az összes fel lenne tüntetve. Így hát gondoltam egy merészet és összeszedtem a legtutibb rajzfilmeket, amelyeket anno a Cartoon Networkön néztem. A régi rajzfilmekből összeállított lista első két részében sikerült pár kedvencet elcsípni, de még így is lemaradt Dexter vagy Bátor, a gyáva kutya. Nézzük, melyek kerültek be a harmadik részbe!

Dexter laboratóriuma (Dexter's Laboratory)

Bár Dexter és titkos földalatti laboratóriuma nem tartozik a legnagyobb kedvenceitek közé, mégis ha a Cartoon Networkös rajzfilmeket kezdenétek sorolni, az első ötbe tuti bekerülne. A fiatal vöröshajú zseni és kotnyeles nővére, Dee Dee örökös viaskodása számtalanszor mosolyt csalt már az arcunkra, nem beszélve arról, hogy a sorozatnak köszönhetően még franciául is megtanulhattunk: Omlette du Fromage. 

Pindúr pandúrok (The Powerpuff Girls)

Cukor, só és minden mi jó. Ezekből az összetevőkből próbálták megalkotni a tökéletes kislányokat, de Utónium professzor véletlenül a kotyvalékba kevert még egy alkotó elemet: az X vegyszert. Így születtek meg a Pindúr pandúrok, a három virgonc kislány Sziporka, Puszedli és Csuporka. Ismerős nem? A többi történelem. 

Ed, Edd és Eddy (Ed, Edd n Eddy)

Az Ed, Edd és Eddy már az újabb generációt képviseli, ám én mégis a régiek között tartom számon, ugyanis még pont annyi újdonságot hozott be, amelyet még szívesen elnézegettem. A rajzfilmben három fiatal suhanc kalandjait követhetjük nyomon, akiknek egyetlen céljuk, hogy pénzt csaljanak ki a környékbeli srácoktól. A pénz persze nem valami csilli-villi cuccra kell nekik, hanem arra, hogy cukigumit vegyenek belőle. A kis gengszterek. 

Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki (The Flintstones)

Egy újabb legendás rajzfilmet köszönthetek köreinkben: Kovakövi Frédi és Kavicsi Béni kalandjai egészen a dínók korába repítenek minket, ahol a kőkorszaki emberek mindennapjai nyerhetünk betekintést. Persze egy kicsit megspékelve azt: lábmeghajtású járgányok, dínóbuszok és tucatnyi őskori finomság várja az érdeklődőket. Subidubidú! 

Az Addams Family (The Addams Family)

Az Addams Family egy híresen hírhedt galád család mindennapjairól szól, amely az élőszereplős filmek után a gyerekeket vette célpontba. Gomez, Morticia, Fester, Lurch, Pugsley, Wednesday, Nagymama és Izé garantálja az izgalmakat, ugyanis a rémisztgetést mesterfokon űzik. 

Bátor, a gyáva kutya (Courage the Cowardly Dog)

Na, itt is van sokunk nagy kedvence: Bátor, a gyáva kutya. Bátor még gyerekkorában került Murielhez, akivel és mogorva férjével, Eustice-szel a kansasi Kiesföldön élnek, ami tényleg a semmi közepén van. Persze ahogy az egy házőrző esetében lenni szokott: mindenben veszélyt lát, így hát a kutya összeszedi minden bátorságát és megvédi családját a betolakodóktól. 

Batman: A rajzfilmsorozat (Batman: The Animated Series)

Mit keres Batman a Cartoon Networkön? Gondolhatnánk. Pedig életem első batmenes élménye a rajzfilmcsatornán is sugárzott animációs sorozathoz kötődik. Bár a rajzfilm gyerekeknek készült, mégis annyira parásra sikeredett, hogy felnőtt fejjel is simán beleborzongok. A képek, a zenei aláfestés, na, meg az a Madárijesztő... Mindezek ellenére a kedvenceim között tartom számon. 

Bolondos dallamok (Looney Tunes)

Emlékeim szerint a Bolondos Dallamok minden nap az utolsó rajzfilmek között ment le és bár eleinte nem szerettem Tapsi Hapsit és társait, a későbbiekben alig vártam, hogy felcsendüljön a jól ismert nóta. Abszolút kedvencnek a Kengyelfutó gyalogkakukk és Vili, a prérifarkas örökös kálváriája számított. Mip-mip!

Pound Puppies

Nehezen találtam meg, de ahogy meghallottam a főcímet, egyből beugrott, hogy bizony régen a Pound Puppiest is nyomattam ezerrel. A rajzfilm egy csapat kutyusról szól, akiknek leghőbb vágya, hogy örökbe fogadják őket. Persze ahogy lenni szokott itt is vannak rosszarcok, akik meg akarják kaparintani a Puppy Pound menhelyet, de a blökik mindig túljárnak az eszükön. 

Space Ghost

Space Ghost leginkább a rajzfilmek közötti reklámokból lehet ismerős, ugyanis ő, Zorak és Brak voltak a moderátorai az össznépi Cartoon Networkös őrületeknek, a Cartoon Planetnek. Ezen kívül olyan saját műsorai is voltak, mint a Space Ghost and Dino Boy és a Space Stars, sőt David Letterman mintájára késő esti talk-showt is kapott. Kell ennél több? 

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek