2 évnél régebbi cikk

Ezt érdemes tudni a vintage stílus és a világítás kapcsán
·Stíluslakberendezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
alkonylampa.hu
Ezt érdemes tudni a vintage stílus és a világítás kapcsán
·Stíluslakberendezés·Utolsó frissítés: undefined

Nem tudom, ki mennyire jártas a lakberendezési stílusok terén, de egy biztos. A vintage stílus sokak szívébe belopja magát a maga jellegzetességeivel. Ki ne szeretne a múlt dolgai között nosztalgiázni, miközben a jelen okoslehetőségeit is birtokolhatja.

 A vintage jellemzői

Amikor belépsz egy lakásba, rögtön következtetéseket tudsz levonni annak a tulajdonosáról. Minden, amit látsz, minden, amit tapasztalsz, kisebbfajta önéletrajzként bontakozik ki, és utal a másik személyiségére. A tárgyak, bútorok, színek, minták, textúrák árulkodó jelek arra nézve, hogy kinek milyen az ízlése, a szemléletmódja.

Aki a vintage lakberendezési stílust választotta, az szereti a régmúlt tárgyait, tiszteli a hagyományokat, de hajlandó nyitni az újra is. Nosztalgiázik, mert tudja, hogy minden egyes bútordarabnak, használati tárgynak, dekorációnak, amit megőrzött, külön története van. A kopott tálalószekrény családi vacsorákról mesélne, a törött fülű porcelánkancsó a tulajdonosa ügyetlenségéről. Ahogy a szakadt állólámpa is tanúskodhatna arról a sok kártyapartiról, amit a fényénél játszottak.

Valami kopottas vegyítve valami modernnel

Igen. Tulajdonképpen ez a vintage és az Eglo lámpa különleges közös nevezője. Miért? Mert egy vintage szobában mindkettőnek joga van “ott tartózkodni”. A vintage vidéki melegségének és a modern LED technológiának egyaránt.

A múlt emlékei szépen ott sorakozhatnak a lakásod minden helyiségében. Az előszobában ott lóghat a nagy fakeretes tükör, a konyhában uralhatja a teret a hatalmas étkezőasztal, aminek a felülete már olyan kopott, hogy néha felborul rajta a pohár. A fürdőszobában jól mutatnak a piperecikkek tárolására rendszeresített fonott kosarak. A dolgozószobában hasznodra lehet egy vintage stílusú, de modern fényforrással (LED-del) felszerelt asztali lámpa. A nappaliban pedig ott állhat az a bizonyos állólámpa, amit már említettünk.

Mindezek jól megférnek napjaink vívmányaival, a modern konyhai gépekkel, a masszázskáddal, a Q-LED televízióval, na és a modern LED-es Eglo lámpa sem maradhat ki a sorból.

Eglo lámpa - egy márka, ami kiemelkedőt nyújt az okos világítóeszközök piacán

Egy lakás attól még, hogy vintage stílusban rendezték be, fel lehet szerelve a legmodernebb okoseszközökkel is. Nagyon harmonikus és designos megoldást jelenthet a te nappalidba is az Eglo lámpa, ami azonnal magára vonja a belépő figyelmét. 

A bennük használatos LED fényforrásoknak számos előnye van: energiatakarékosak, költséghatékonyak, hosszú élettartammal rendelkeznek, nem igényelnek bonyolult karbantartást. Ráadásul dimmelhetőek - azaz a fényerejük szabályozható, ami egy Eglo lámpa esetén alapvető elvárás. Állítható a színhőmérséklet, ahogy a színeket is kedved és hangulatod szerint változtathatod egy távirányító vagy egy mobilos alkalmazás segítségével.

Láthatod: az Eglo lámpa és a vintage stílus esete nem is olyan bonyolult, egymással jól összeilleszthető egységet alkotnak. Igazán kár lenne lemondani róluk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek