7 hónapnál régebbi cikk

Hogyan lehet csodaszép a babaszoba dekoráció?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/Lisaphotos195
Hogyan lehet csodaszép a babaszoba dekoráció?

Valószínűleg te is számtalan képet láttál már az interneten csodaszép babaszobákról. Semmi akadálya, hogy te is esztétikusan rendezd be a babaszobát, csak néhány szempontot kell ehhez szem előtt tartani. Ezt az alábbiakban részletezzük!

Minden a színekkel kezdődik

Mielőtt még a Peekabooshop.hu babaszoba dekorációinak beszerzése mellett döntenél, lassíts egy kicsit és gondold át, milyen színű legyen a szoba. A köztudatban a fiús szoba kék, míg a lányos rózsaszín. Holott ennél sokkal több választási lehetőség áll rendelkezésre. Kisfiú szobában tökéletesen passzolnak egymáshoz a fekete, zöld, kék, szürke, zöld és fehér színek. Kislányok számára pedig ideálisak a lila, rózsaszín, bézs és fehér színek.

A kaotikus és bazári érzet elkerülése érdekében három domináns árnyalatnál ne legyen több. Az egyik fő szín a bútorok színe.

Kreatív megoldások a babaszoba dekoráció kapcsán

Amikor a kismamáknál beindul az úgynevezett fészekrakó ösztön, hajlamosak egymás után beszerezni a legkülönfélébb dekorációkat bármiféle átgondolás nélkül. Az eredmény idővel káosz lesz, így jobb alaposan átgondolni, hogy mi az, amire szükséged lehet neked és a babádnak.

Az altatáshoz két dolog jön jól. Az egyik a kicsi ágya feletti baldachin, mely esténként segít kizárni a fényt, így a baba könnyebben el tud aludni. A másik fontos kiegészítő a zenélő körforgó a kiságy felett. A körforgó elálmosítja a kicsit, ugyanakkor le is köti, például addig, amíg beérsz a szobába.

Egy zsebes tárolónak is nagy hasznát veheted, hiszen rengeteg dolgot tudsz belepakolni, például cumit, pelenkát, törlőkendőt, plüsst vagy rágókát. Így sosem uralkodik el a káosz, mindig praktikusan el tudsz pakolni. A zsebes tárolót bárhová helyezheted, de talán a pelenkázó környékén van a legjobb helye.

Annak érdekében, hogy a babaszoba még esztétikusabb legyen, érdemes lehet falmatricákkal feldobni a falakat. Emellett a magasságmérő és a fabetűk is hasznosak lehetnek a későbbiek folyamán. Ezek nemcsak esztétikus, hanem egyben praktikus dekorációk is.

Természetesen ennél jóval több elem is elfér a babaszobában, például indián sátor, babahinta, játéktároló, plüssök minden mennyiségben és még hosszan lehetne sorolni. A lényeg, hogy a baba életkorának megfelelő kiegészítőket válassz.

A legfontosabb szabály

Ahogy teherbe esik a nő, a környezete számos tanáccsal látja el a várandósság, gyermeknevelés és a babaszoba berendezése kapcsán. A babaszoba kialakítása során az egyik legfontosabb szabály, hogy saját magadra és a párodra hallgass. Meghallgathatod mások véleményét, de megfogadnod már nem kötelező a kéretlen tanácsokat.

Te, a babád és a párod fogjátok a legtöbb időt a babaszobában tölteni, ezért az a fontos, hogy ti jól érezzétek magatokat és saját elképzeléseitek alapján alakítsátok ki a kicsi leendő birodalmát. Ebben nagy segítséget jelenthet, ha a Peekabooshop.hu baba webáruház kínálatát átböngészed.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek