1 évnél régebbi cikk

Így rendezd be lakásod a 2022-es dizájntrendek szerint
·Stíluslakberendezés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Így rendezd be lakásod a 2022-es dizájntrendek szerint
·Stíluslakberendezés·Utolsó frissítés: undefined

Lágy színek, retró és modern ötvözete, természetközeliség és hangulatos légkör – ezek a címszavak jellemzik a 2022-es év lakberendezési stílusait.

Az idei lakberendezési trendek a kötöttségektől mentes stílus kialakítására törekszenek. Ha kreatívok, leleményesek vagyunk, szempillantás alatt őrületesen jó helyet tudunk varázsolni szerény kis hajlékunkból.

Segítségként összeszedtem a legszuperebb tippeket, amik garantáltan feldobják kuckónkat.

Kellemes és nyugalmat árasztó színek

Mi sem jobb annál, amikor lepihenünk egy boldogságot, békét árasztó, pasztellszínekkel teli szobában. Idén az enyhébb színek népszerűek, mivel ezek otthonosabb, harmonikusabb atmoszférát teremtenek a lakásban. A halvány festékek használata azoknak is bejöhet, akik nem feltétlen a színes falak kedvelői.

A fehér melegebb árnyalatai, valamint a bézs pedig pont azoknak kedveznek, akik el szeretnének mozdulni a kopár falak börtönéből. Az idei legtrendibb szín azonban a zöldbézs, ami semlegessége remekül kombinálható bármely más színnel – számolt be róla a lakaskultura.hu.

Vintage bútordarabok

Ha te sem szeretsz elveszni az ikeás bútorok összeszerelési útmutatójában, akkor ez a lakberendezési tipp neked való. A régi bútorzatok ugyanis 2022-ben visszatértek, mint szobáink meghatározó darabjai. Ezeket az időtálló bútorokat kedvünk szerint átalakíthatjuk, de akár régi mivoltukban is díszeleghetnek lakásunk különböző részein.

A thespruce.com szerint a modern és vintage keveredésével otthonunkban egyfajta időtlen stílust alakíthatunk ki, így nem kell attól tartanunk, hogy jövőre újra kezdhetjük a renoválást.

Vintage bútordarabok

Pixabay/StockSnap/27553

Növények minden mennyiségben

Hogyha követjük az idei év egyik legnépszerűbb trendjét, akkor biztosan nem mostanában fogunk kifogyni az oxigénből. Ennek a berendezkedési stílusnak az a célja, hogy minél több zöld növénnyel árasszuk el lakásunk helyiségeit. A virágok otthonos, természetközeli hangulatot varázsolnak házikónkba.

Ahogy szintén a lakaskultura.hu írt róla, növényeinket bárhol elhelyezhetjük: legyenek a földön, polcon, asztalon vagy akár a plafonról lógatva. Egy sötétebb sarokban vagy az ablakpárkányban, minden igényünkhöz találhatunk megfelelő virágokat, melyek a legunalmasabb szobát is színesebbé tudják varázsolni.

Lekerekített formák

Amennyiben belefáradtál az otthonodban található számtalan, sarokkal rendelkező bútorba, úgy ajánlom, hogy próbáld ki azt az irányvonalat, melynek lényege, hogy lekerekített garnitúrákkal dobja fel a belső teret. Egy kerek kávézóasztal vagy egy íves kanapé bohókás hangulatot teremt lakásunkban, megtöri a szögletes darabok által komolyságot sugárzó légkört.

Ahogy az italianbark.com is említi, a lekerekített formákkal rendelkező bútordarabok egy meghitt, kényelmes és boldog otthon lehetőségét teremtik meg.

Lekerekített formák

Pexels/Oyster Haus

(Szerző: Szente Patrícia)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek