1 évnél régebbi cikk

Nem bírt a Fehérvár az esélyesebb Zürichhel
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Hydro Fehérvár AV19
Nem bírt a Fehérvár az esélyesebb Zürichhel

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 7-1-es vereséget szenvedett vendégétől, a végső győzelemre is esélyesnek tartott svájci Zürich Lionstól a legrangosabb európai sorozat, a Bajnokok Ligája első fordulójában.

A teltházat, 3000 nézőt vonzó mérkőzés történelmi volt az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, mivel az az átalakított BL-ben először szerepelhetett magyar csapat, írja az MTI. A székesfehérvári együttes azzal biztosította helyét az elitsorozatban, hogy az osztrák ligában az alapszakaszban a harmadik helyen végzett, majd döntős is volt. A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben, még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után volt újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

A Zürich - és a szombati rivális, a címvédő svéd Rögle - keretében is hemzsegnek a volt vagy leendő NHL-esek. A svájci együttes játékosai összesen közel 1400 NHL-, 300 világbajnoki, 700 orosz liga- (KHL) és 1100 NHL-es tartalék-bajnoki (AHL) mérkőzés rutinjával léptek jégre, míg a Röglében 11 olyan hokis van, aki NHL-es klub kötelékébe is tartozik, de még nem tette át székhelyét a tengerentúlra.

Már a 39. másodpercben vezetést szerzett a Zürich, az NHL-ből hazatért Yannick Weber talált be. Emberhátrányban Sven Andrighetto viharzott el, szép cselekkel játszotta magát tisztára, és máris 2-0 volt oda. A 13. percben emberelőnyben is betaláltak a svájciak, parádés korongjáratás végén Simon Bodenmann közelről bombázott Olivier Roy kapujába. Még a szünet előtt jött a szépítés, Terbócs István csapott le egy pattogó korongra, és a kapuba lőtt.

A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, már a Volán is sok helyzetet dolgozott ki, ám a 37. percben, emberelőnyben ismét Bodenmann maradt üresen, és nem hibázott.

A Lions a záró harmadban jól összpontosított a védelmére, ugyanakkor harcos letámadás révén Denis Hollenstein növelte a különbséget. Az utolsó perceket megnyomta a Zürich, és még két gólt ütött.

A csoport másik meccsén a címvédő Rögle 1-3-ról fordítva nyert 5-4-re Katowicében.

A fehérváriaknak a folytatásban sem lesz könnyebb dolguk, szombaton a Rögle látogat az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A rákövetkező héten a visszavágókat rendezik, míg harmadik ellenfelükkel, a lengyel bajnok GKS Katowicével októberben csapnak össze kétszer a Fejér megyeiek. A főtábla 32 gárdáját nyolc csoportba sorolták, minden négyesből a két legjobb jut nyolcaddöntőbe

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek