1 évnél régebbi cikk

Szirénapróba lesz hétfő délelőtt az országban
Szirénapróba lesz hétfő délelőtt az országban

A Monitoring és Lakossági Riasztórendszer hangos üzemű próbáját tartják hétfőn 11 órától, az ország több száz pontján megszólalnak majd a szirénák. 

A katasztrofavédelem.hu oldalon  olvasható közlemény szerint a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága egyik projektjében alsó és felső küszöbértékű veszélyes vegyi ipari üzemek körzetében országos kiterjedésű, magas rendelkezésre állású meteorológiai és vegyi monitoring-, valamint lakossági riasztórendszert telepített.

Azért, hogy a szirénák folyamatosan megfelelő állapotban legyenek, azokat havonta próbának vetik alá. Minden hónap első hétfőjén tartják az ellenőrzést, márciusban és szeptemberben hangos, vagyis teljesüzemű próbát, a többi hónapban csökkentett módban szólalnak meg a berendezések.

Az idei őszi hangos próba az első teljes tanítási hét első napján lesz. Azok az iskolások, akik olyan helyen tanulnak, ahová elhallatszik a szirénák hangja, a negyedik óra elején hallják majd a dallamot és a beszédhangot, írja az MTI.

A különféle hangmintákat ezen az oldalon lehet meghallgatni.

Borítókép: Facebook/BMOKF
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek