1 évnél régebbi cikk

Azonnali implantáció a foghiány következményei ellen
Fehérvár Médiacentrum fotója
fogpotlasklinika.hu
Azonnali implantáció a foghiány következményei ellen

A modern fogászati eljárásoknak hála egy-egy fog pótlása is megoldható fogbeültetéssel. Több egymás mellett lévő fog érintettsége esetén fogankénti implantáció végezhető, amennyiben a körülmények is adottak. A kezelés sikeres kimenetele annál valószínűbb, minél hamarabb cselekszünk.

Azonnali implantáció és ideiglenes korona

A sikeres kimenetelhez szükségesek bizonyos körülmények, vagyis egy még ép, csipkézett lefutású ínypapilla és elegendő csontszövet. A beavatkozás akkor végezhető el, ha a szakemberek úgy ítélik meg, hogy minden adott ehhez. Mielőbbi implantációval elkerülhetők a súlyos következményei a foghiánynak. 

A Halász Klinika implantációs szolgáltatása keretében van lehetőség azonnali terhelésre. A klinika specialistái élen járnak az implantációs, fogbeültetéses kezelésekben. Egyedül az azonnali implantációval őrizhető meg az ínypapilla csipkézett szerkezete, másrészt a csontszövet regenerációs képessége a húzás után sokkal jelentősebb. A frissen beültetett implantátumok elláthatók ideiglenes koronával, ennek köszönhetően az átmeneti időszakban sem kell feszengeni fog nélkül. 

Kezeletlenül, elhanyagolt állapotban az íny és a csontszövet visszahúzódik, ilyenkor már komplexebb, többlépcsős eljárással próbálják meg visszaállítani az eredeti állapotot, de sajnos ez nem mindig sikerül teljes mértékben. 

A foghiány szembetűnő következményei 

A foghiány miatt bekövetkező változások között vannak gyorsan végbemenő folyamatok és lassabban, fokozatosan kialakulók. A legfeltűnőbb következmény az ínycsipke és a csontszövet sorvadása. Szintén jelentős változás a kontaktpont rendszer felbomlása. 

Mindez a megmaradt fogakon szuvasodáshoz, ínysorvadáshoz vezet hosszú távon

Mindezek elkerülhetők az idejében megkezdett kezeléssel. Az idő előrehaladtával viszont csökken az esélye a sikeres beavatkozásnak. Emellett a hosszabb távú szövődmények, mint például az állkapocs deformitások, visszafordíthatatlan károkat okoznak. Ezek már kihatnak az egész életminőségre, a gyakoribbá váló migrénes fejfájás, a nyaki és vállfájdalmak tovább nehezítik az amúgy is súlyos állapotot. 

Sok múlik az időn

Az implantációs eljárásoknál rengeteget számít az idő, hiszen egyre jobban leépülnek a szövetek, és ilyenkor ez az állapot már egyre kevésbé teszi lehetővé a sikeres fogbeültetést. Ez esetben csontpótlásos kezelés is szükségessé válhat, amely már költségesebb, ugyanakkor azzal is számolni kell, hogy folyamatosan csökken az esélye, hogy maradéktalanul visszanyerjük a régi állapotot. 

A modern fogbeültetéses, implantációs kezelések révén az elvesztett fogak pótolhatók, melyekkel visszakaphatjuk önbizalommal teli mosolyunkat! A mielőbbi kezelés a kulcs!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek