2 hónapnál régebbi cikk

Autós üldözés Fejérben: a seregélyesi kastély tetőszerkezetét lopták le a menekülők
Autós üldözés Fejérben: a seregélyesi kastély tetőszerkezetét lopták le a menekülők

A történet egy villanyoszlopra csapódva, majd az árokba borulva folytatódott, és a fehérvári rendőrkapitányságon végződött.

A járőrök még 2022. március 31-én délután Seregélyes területén lettek figyelmesek egy fehér Opelre, amint a jármű egy mellékútról a Dinnyési útra kanyarodott. A járműben négy férfi utazott, akiket a rendőrök megkíséreltek intézkedés alá vonni, ekkor az Opel sofőrje nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

Az egyenruhások azonnal a menekülő személyautó után eredtek, azonban a hajsza nem tartott sokáig, mivel a gépkocsi pár száz méter megtétele után egy balkanyarban megcsúszott, és az úttestről lesodródva először villanyoszlopnak ütközött, majd vízelvezető árokba csapódott. A rendőrök a helyszínen elfogták az autó 24 éves sárosdi illetőségű sofőrjét, valamint három utasát.

Az egyenruhások az Opel átvizsgálása során annak hátsó ülésén, valamint csomagterében nagy mennyiségű vörösréz lemezt találtak, melyről megállapították, hogy azt a négy férfi nem sokkal korábban a seregélyesi Zichy-Hadik-kastély tetőszerkezetéről feszítette le és tulajdonította el.

A járőrök a három sárosdi elkövetőt, valamint 19 éves alsószentiváni társukat a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság az eljárás vizsgálati szakaszát napokban zárta le, és az iratokat pedig átadta a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek.

Kapcsolódó
Így néz ki most a lassan pusztuló seregélyesi Zichy-Hadik-kastély

Nem is olyan régen még a nyári esküvők kedvelt helyszíne volt a seregélyesi kastély. A parkban található, egykor híres fehér fahídra ma már rá sem lehet ismerni.

Borítókép: Police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek