1 évnél régebbi cikk

Így változik a boltok nyitvatartása, valamint buszok és vonatok menetrendje a négynapos hétvégén Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Így változik a boltok nyitvatartása, valamint buszok és vonatok menetrendje a négynapos hétvégén Székesfehérváron

Összegyűjtöttük az ünnepi hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit.

Magyarországon november 1., mindenszentek ünnepe 2000 óta munkaszüneti nap. Idén pedig munkanap-áthelyezéssel négynapos lett a hétvége: október 31-et két hete, már október 15-én ledolgoztuk.

A nagy élelmiszerláncok a megszokott nyitvatartás mellett működnek a hosszú hétvégén. Mind a Tesco, mind az Auchan, továbbá a Lidl és az Aldi, illetve a többi élelmiszer-kereskedelmi üzlet honlapján található információk szerint a boltok csak kedden, mindenszentek alatt tartanak zárva. 

Az Alba Plaza tájékoztatása szerint mind október 23-án, vasárnap, mind pedig november 1-én, kedden a kiskereskedési egységek zárva tartanak, míg a vendéglátó és szórakoztató egységek nyitvatartása egyedi, így ezekről az üzletek honlapján érdemes tájékozódni.

Menetrendek

A MÁV és a Volán is az ünnepekhez igazítja a menetrendjét: a MÁV-Start vonatai október 30-án, vasárnap és 31-én, hétfőn az ünnepnapi, november 1-jén a vasárnapi, 2-án pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A Volán-buszok így közlekednek a négy napos ünnepen:

  • október 29., szombat: szabadnap,
  • október 30., vasárnap: munkaszüneti nap,
  • október 31., hétfő: szabadnap,
  • november 1., kedd: a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap,
  • november 2., szerda: a hét első iskolai előadási és munkanapja.

Fontos azonban, hogy változnak a vasárnap éjszakai menetrendek az óraátállítás miatt. Néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet azonban emiatt nem kellett módosítani – közölte a Mávinform. 

Ügyfélfogadás

A kormányablakokban és az okmányirodákban október 31-én, hétfőn és november 1-én, kedden szünetel az ügyfélfogadás és az ügyintézés - olvasható a kormanyablak.hu oldalon.

Hulladékszállítás

A lakossági hulladékszállítás október 31-én, hétfőn és november 01-én, kedden változatlan rendben történik majd - tájékoztatott a Depónia Nonprofit Kft. Kérik, hogy a hulladékedényeket szállítási napon reggel 6 óráig mindenki helyezze ki.

A szolgáltató személyes ügyfélszolgálatai, a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Központ és hulladékudvarok azonban október 31-én, hétfőn és 2022. november 01-én, kedden is zárva tartanak, továbbá ezeken a napokon a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyi Hulladékkezelő Központban a veszélyes- és fémhulladék átvétel (például elektronika-, TV-, monitor-, hűtőberendezés, festék, akkumulátor) szünetel.

Parkolás

Október 31-én és november 1-jén díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron, a parkolórák nem fognak üzemelni. A kiemelt várakozási övezetben, azaz a történelmi belváros területén az érvényes parkolási és behajtási engedélyek mellett díjkötelesség áll fenn. Ide csak behajtási engedéllyel lehet járművel bemenni és a várakozás is díjköteles.

Temetők nyitvatartása

Az Önkormányzat tulajdonában álló, és a Városgondnokság kezelésében lévő temetőkertek nyitvatartása - írja a varosgondnokság.hu.

  • október 28-ig 7:00 és 19:00 óra között,
  • október 29-én szombaton 7:00 és 20:00 óra között,
  • október 30-án vasárnap 7:00 és 20:00 óra között,
  • október 31-én hétfő 7:00 és 20:00 óra között,
  • november 1-én kedden 7:00 és 20:00 óra között
  • november 2-án szerdán 7:00 és 19:00 óra között
  • november 3-tól – február 28-ig 7:00 és 17:00 között

(Az érintett temetők: Béla úti-, Csutora-, Hosszú-, Szedreskerti-, Fecskeparti-, Sóstói rk.-, Börgöndpusztai-, Kisfaludi temetők)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek