1 évnél régebbi cikk

Okosmegoldások az otthonokba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/geralt
Okosmegoldások az otthonokba

Mára már a legtöbb ember számára nem is kérdés, hogy az otthonokban is szükséges olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek révén optimalizálhatjuk az ingatlanban működő rendszereket, s így a lehető legtöbbet hozhatjuk ki belőlük.

Az otthonunk is lehet még okosabb!

A Metroman.hu okosotthon megoldásokat kínál azok számára, akik törekednek arra, hogy a lehetőségeikből mindig a maximumot hozzák ki. Ezek az innovációk nemcsak a funkciók szempontjából hasznosak, hanem azért is, mert általuk energiatakarékosabban működhetünk. Amikor a világ változik, nekünk is módosítani kell a hozzáállásunkon, ha nem szeretnénk lemaradni, illetve nem akarjuk a kedvezőtlen hatásoknak kitenni magunkat. Éppen ezért nem mehetünk el szó nélkül azon fejlesztések mellett, amelyek az alkalmazkodásunkat szolgálják.

A napjainkat jellemző kiszámíthatatlan energiaárak arra sarkallnak mindenkit, hogy olyan opciókat keressen, amelyekkel takarékosabban tudja kielégíteni az igényeit. Az okosmegoldások a szabályozás révén, valamint a modern innovációknak köszönhetően abszolút lehetőséget nyújtanak ennek megvalósítására.

Az energiafelhasználás szabályozása egyszerűen kivitelezhető

Különböző megoldások elérhetők azok számára, akik mostantól szeretnék takarékosabban használni az energiákat, legyen szó akár az áramfelhasználásról vagy a fűtésről. Nézzük, mik ezek!

Az egyik nagyszerű megoldás a mobiltelefonra tölthető applikációval vezérelhető konnektor, amelyben fogyasztásmérő is van. Ezzel az okoseszközzel azt is megtudhatjuk, hogy mekkora energiaigénye van az innen működtetett szerkezetnek, s így dönthetünk arról, hogy mennyire éri meg nekünk, s milyen gyakorisággal alkalmazni. A távolról is megvalósuló irányításnak köszönhetően lekapcsolhatjuk a konnektort, ezáltal szabályozhatjuk a felhasznált áram mennyiségét, akár olyankor is, ha éppen nem tartózkodunk otthon.

Az elektromos fűtéshez, valamint a gázkazánhoz is használható, szintén mobilról vezérelhető termosztáttal mindig rugalmasan az igényeinkhez tudjuk igazítani az épületben működő fűtési rendszert. Ez azt jelenti, hogy mindig aszerint változtathatunk a fűtésen, ahogy változnak a programjaink. Ha összefutottunk a barátainkkal, be kell ugranunk a boltba vagy valamilyen ügyet el kell intéznünk, egy előre beállított termosztát ugyanúgy elindítja a fűtést, mintha szokásaink szerint már hazafelé tartanánk. Az okostermosztáttal ez a probléma elkerülhető, így valóban mindig csak annyit fog menni a fűtés, amennyi feltétlenül szükséges.

A modern eszközök energiatakarékos megoldásokat kínálnak

Egy korszerű elektromos fűtőtest már nemcsak hatékonyságával és esztétikus megjelenésével kápráztat el, hanem energia takarékosságával, valamint azzal is, hogy ugyanúgy szabályozhatjuk, akár távolról is, mint a termosztátot. Ezáltal az egyes helyiségek fűtése és a szobák hőmérséklete külön is beállítható.

További okosmegoldások is várnak minket, mint például az okos kaputelefonok és klímavezérlések. Ismerkedj meg a lehetőségeiddel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek