1 évnél régebbi cikk

Így teremts karácsonyi hangulatot otthonodban
Fehérvár Médiacentrum fotója
dekorplaza.hu
Így teremts karácsonyi hangulatot otthonodban

Hamarosan érdemes elkezdeni az ünnepi készülődést, hogy mindenre legyen idő, és ne kerüljön sor rohanásra. Cikkünkben mutatunk néhány könnyen megvalósítható tippet, amelyek segítségével egyszerűen teremthető karácsonyi hangulat otthonunkba.

A különleges karácsonyi díszek többsége egyszerűen elkészíthető. Ha valaki mégsem szeretne ezzel foglalkozni, a kész díszeket egyszerűen be is szerezheti, hiszen ma már rendkívül széles a választék. A DekorPlaza.hu-ról megvásárolható díszek között érdemes szétnézni, itt mindenki talál az ízlésének megfelelőt.

Szemet gyönyörködtető végeredményt nyújt a szegfűszeggel díszített narancs

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez érdemes az illatokkal is játszani. Például célszerű szegfűszegeket nyomni a narancs vagy a mandarin héjába. Ezzel a lépéssel egyszerűen fel lehet szabadítani a gyümölcs és a szegfűszeg illatanyagait. 

A szegfűszegek elhelyezésekor javasolt mintát alkotni, például valamilyen ünnepi formát kialakítani. Így nemcsak az illatával járul hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez, hanem szemet gyönyörködtető is lesz a végeredmény.

Bármelyik helyiségbe karácsonyi hangulat teremthető a kilincsek feldíszítésével

Sokan nem gondolnak rá, de a kilincsek feldíszítése is nagymértékben hozzájárul a tökéletes hangulat megteremtéséhez a készülődés során. Ráadásul ez a művelet tényleg csak néhány percet vesz igénybe. Csupán elő kell venni néhány gömböt, amelyeket egy szalag segítségével egyszerűen lehet rögzíteni a kilincsre.

Továbbá érdemes lecserélni a lakásban lévő textíliákat, díszpárnákat karácsonyi mintájú változatokra. Ez a művelet gyorsan és egyszerűen elvégezhető, és bármelyik helyiségbe karácsonyi hangulat teremthető általa.

A gyertyák fontos elemei a karácsonyi dekorációnak

Az asztali díszekről sem szabad megfeledkezni az ünnepi készülődés során, hiszen némi kreativitással és szépérzékkel ezek is egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Érdemes elővenni egy különleges tányért vagy tálat, amelybe csupán néhány színes karácsonyfadíszt kell elhelyezni, és már kész is a tökéletes és látványos dekorációs elem. Az üvegvázák is felhasználhatóak a karácsonyi díszek készítéséhez, csupán bele kell helyezni néhány fenyőágat, és már el is készült a dekoráció. Ezeknek az elkészítéséhez nincs szükség extra szépérzékre, mindössze némi esztétikai rálátás kell.

A gyertyákról sem szabad megfeledkezni, hiszen fontos elemei a karácsonyi dekorációnak. Azonban ezek az elemek tűzveszélyesek, szóval óvatosan kell bánni velük. Sőt, ma már beszerezhetőek LED-es változatok is. Ezekből mindenképpen érdemes a modern, jó minőségű darabokat beszerezni, hiszen ezek esetében is garantált a látványos összkép. Ugyanis ezek a minőségi darabok olyan élethűek, hogy szinte alig lehet őket megkülönböztetni a hagyományos gyertyáktól. Némelyiket még viaszba is mártják a gyártók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek