1 évnél régebbi cikk

Rázzuk a rongyot energiatakarékosan! A Depónia is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
Fehérvár Médiacentrum fotója
emi.hu
Rázzuk a rongyot energiatakarékosan! A Depónia is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A tavalyi év hagyományait követve a kampányhét egyik elemeként idén is gyűjtenek az ASKA Menhely lakóinak takarókat, törölközőket, ágyneműhuzatokat.

2022-ben a Depónia Nonprofit Kft. ismét csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez. A kampányt minden évben november utolsó hetében rendezik azzal a céllal, hogy megszólítsa az embereket és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére, illetve a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Rázzuk a rongyot energiatakarékosan!

A Depónia Nonprofit Kft. idén november 21-25. között indítja kampányát, amelynek kiemelt témája a textil: az otthonokban található textilek és ruhák újrahasznosítása, mennyiségének csökkentése, élettartamának növelése.

A kezdeményezéssel a szolgáltató ösztönözni kívánja minden kollégáját – nem csak ezen a héten, hanem a jövőre nézve is –, hogy a tisztább környezet és a környezettudatos életmód érdekében kimondottan figyeljenek oda mindennapi fogyasztási szokásaikra.

A projekt egyik része, hogy a dolgozók által leadott pamut, nedvszívó anyagokat a Depónia műhelyében géprongyként újra felhasználják. A hulladékcsökkentési hét másik elemeként a kollégák által leadott pamut pólókból és használt farmer anyagokból közösségépítő-kézműves napon szőnyeget készítenek. Így ebben az esetben nemcsak az újrahasznosítás, de a közösségépítés is megvalósul.

A tavalyi év hagyományait követve a Depónia idén is gyűjt az ASKA Menhely lakóinak takarókat, törölközőket,
ágyneműhuzatokat, illetve olyan maximum 3 literes, nem lyukas, de már főzésre nem alkalmas lábasokat, amelyeket a menhely hasznosítani tud. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek