1 évnél régebbi cikk

Idén télen nem zár be a Bory-vár
Idén télen nem zár be a Bory-vár

Bár rövidül a nyitvatartási idő, de folyamatosan látogatható lesz Székesfehérvár egyik leghíresebb turisztikai látványossága.

A korábban megszokottakhoz képest az idei télen nem zár be a Bory-vár, bár a látogatási ideje rövidül. A téli nyitvatartás szerint 2023. március 6-ig hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között, míg szombaton és vasárnap 9 és 16 óra között várják a látogatókat a Máriavölgy 54. szám alatt.

Kapcsolódó
Hogy került Luke Skywalker a Bory-várba? - különleges történetek Bory Jenő családjáról

A Bory-várról minden fehérvárinak biztosan van egy személyes története. Ide mentünk osztálykirándulásra az általános iskolából, ide visszük Fehérvárra érkező látogatóinkat büszkélkedni a város szépségeivel, itt fotózkodunk az esküvőnkön. Arról azonban keveset tudunk, milyen emlékeket őriznek Bory Jenő utódai, az unokák, dédunokák, akik gyerekként minden nyarat a Bory-várban játszva, kalandozva töltöttek.

A várat Bory Jenő (1879-1959) szobrászművész és építészmérnök, a Képzőművészeti Főiskola szobrász és a Műszaki Egyetem építész tanára építette, saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.

Borítókép: Bácskai Gergely
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek