1 évnél régebbi cikk

Három, korábban bezárt fehérvári posta nyithat újra januárban
·Hírekposta·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Három, korábban bezárt fehérvári posta nyithat újra januárban
·Hírekposta·Utolsó frissítés: undefined

Január 2-tól várhatóan az öreghegyi, a maroshegyi és a feketehegy-szárazréti fiókok nyithatnak újra.

Január 2-tól várhatóan három postahivatal nyithat ki újra, írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Az öreghegyi, a maroshegyi és a feketehegy-szárazréti fiókok az Önkormányzat támogatásával folytathatják működésüket az újév kezdetén – adta hírül közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A bejegyzések az alábbiakban olvashatóak. 

„A szakminisztérium is jóvá hagyta megegyezésünket a Posta vezérigazgatójával, amely alapján három (!) fehérvári postahivatal nyithat újra. 

  • Az öreghegyi,
  • A maroshegyi,
  • A Feketehegy-szárazréti

fiókok várhatóan 2023. január 2-től folytathatják majd működésüket!

Önkormányzatunk nyitott lett volna arra, hogy mind az öt felfüggesztett posta működésének költségeibe beszálljunk, de a Posta arról tájékoztatott, hogy ez sajnos nem megoldható, három postafiók esetében azonban igen. A három újranyitandó postát úgy határoztuk meg, hogy mely városrészekből a legnehezebb elérni az alternatív postahivatalokat. 

Egyértelmű volt tehát, hogy a külső városnegyedek postáit kell kinyitnunk, hiszen onnan nehezebb elérni a belvárosi, nyitva maradó postákat. Örülök, hogy a mai telefonos tájékoztatás szerint nem kettő, hanem három postahivatal nyithat újra. 

Köszönöm a Posta elnök-vezérigazgatójának tárgyalókészségét, a szakminisztériumnak a rugalmasságot, Vargha Tamás képviselő úrnak a segítséget, minden érintett fehérvárinak pedig a türelmet és megértést. Amit csak lehet, megoldunk, ha időbe és kompromisszumba kerül is! Megyünk tovább!” – osztotta meg közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester

„Tárgyalásainknak köszönhetően 3 fehérvári postahivatal, az öreghegyi, a maroshegyi és a Feketehegy-szárazréti fiók nyithat újra várhatóan 2023. január 2-tól. 

A három postahivatalt aszerint választottuk ki, hogy mely városrészekből jár a legtöbb nehézséggel az alternatív postahivatalok megközelítése. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy a külső városnegyedek postáit kell kinyitnunk, hiszen onnan jóval nehezebb elérni az egyébként is nyitva maradó, belvárosban található fiókokat. 

Köszönöm a Posta elnök-vezérigazgatójának tárgyalókészségét, a szakminisztériumnak a rugalmasságot, valamint Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr kitartását, továbbá minden érintett fehérvárinak pedig a türelmet és megértést!” – fogalmazott bejegyzésében Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek