1 évnél régebbi cikk

Ezeket a könyveket olvasták a fehérváriak tavaly
·Irodalomkönyvtár·Utolsó frissítés: undefined
Ezeket a könyveket olvasták a fehérváriak tavaly
·Irodalomkönyvtár·Utolsó frissítés: undefined

A felnőttek Náray Tamás és Orvos-Tóth Noémi könyveit, a gyerekek A Titoktündért és A Pál utcai fiúkat kölcsönözték ki legtöbbször 2022-ben a Vörösmarty Mihály Könyvtárból.

Közzétette a tavaly legtöbbet kölcsönzött könyvek listáját a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A felnőtt lista élén Náray Tamás: Volt egyszer egy varrodám című könyve zárt 106 kölcsönzéssel. A második Orvos-Tóth Noémitől az Örökölt sors lett 88 kölcsönzéssel, míg a harmadik az időközben megfilmesített Ahol a folyami rákok énekelnek Delia Owenstől.

A legtöbbször kölcsönzött kötetek között olyan nagy klasszikusok is szerepelnek, mint Shakespeare-től a Rómeó és Júlia (63) vagy George Orwelltől az 1984 (51).

A gyerekeknél Beck Andrea és A Titoktündér 190 kölcsönzéssel lett a legnépszerűbb. Molnár Ferenctől A Pál utcai fiúkat 84-szer vették ki, a harmadik helyen pedig Berg Judittól a Rumini végzett 70 kölcsönzéssel.

A gyerekek népszerűségi listáján a hétkötetes Harry Potter-sorozat három epizódja is szerepel. Ezeken felül sokan olvasták el 2022-ben az Egri csillagokat, a Vukot és az Abigélt is.

A teljes listákat ebben a posztban közölték:

Borítókép: Unsplash/Eliott Reyna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek