1 évnél régebbi cikk

Csempéssz minőségi lazacolajat a kutyád étrendjébe!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Shutterstock/Islane Ferreira
Csempéssz minőségi lazacolajat a kutyád étrendjébe!

A lazacolaj az egyik legjobb kiegészítője lehet a kutyád étrendjének, mivel támogatja a szívének egészségét, elősegíti a selymes szőrzetet, csökkenti a viszkető és hámló bőrt, valamint segíthet az allergiák és az ízületi fájdalmak enyhítésében.

Sőt, hatással lehet még az immunrendszerére, és segíthet a rák elleni küzdelemben is. Ennek leginkább az az oka, hogy gazdag Omega-3 zsírsavforrás, amelyet az emberekhez hasonlóan a kutyák sem képesek maguktól előállítani, ezért kívülről kell bejuttatni.

Annak érdekében, hogy segítsünk beépíteni a kutyusod táplálkozási rutinjába a BARFSHOP.hu étrend-kiegészítő és kutya vitamin kínálatában is fellelhető lazacolajat, összegyűjtöttünk néhány fontos információt.

Mitől lesz minőségi egy lazacolaj?

Amikor lazacolajat választasz a kutyád számára, fontos figyelembe venned a termék minőségét, és a kutyád egyéni igényeit. Egyes termékek ugyanis jóval töményebbek, mint mások, ezért olyat kell választanod, amely megfelel a kutyád súlyának és egészségi állapotának. 

Hatékonyság

Ami a hatékonyságot illeti, győződj meg arról, hogy a vásárolt lazacolaj erősen koncentrált! Ez azt jelenti, hogy már kis mennyiséggel is elegendő Omega-3-hoz jut a kedvencünk. 

Csak összehasonlításképpen: egy olyan lazacolajból, amelyet nem hidegen sajtoltak, egy 40 kg-os kutyának 12 ml-t kell adni, míg a fentebb már említett BARFSHOP.hu kínálatában fellelhető Lunderland lazacolajból elég 5 ml is. Tehát hiába olcsóbb az első termék, jóval hamarabb fog elfogyni, mint az erősen koncentrált, hidegen sajtolt Lunderland lazacolaj.

A hidegen sajtolás egyébként azért is fontos, mert az Omega-3 zsírsavak és a vitaminok rendkívül érzékenyek a hőre. Így a sajtolás minél alacsonyabb hőmérsékleten történik, annál magasabb lesz a termék tápanyagtartalma.

Összetétel

Ami az összetevőket illeti, olyan terméket kell keresned, amely 100%-os tisztaságú lazacolajból készül, és nincsen felhigítva különféle növényi olajokkal, amelyet egyébként a cégek sokszor a spórolás miatt csinálnak. A kutyák szervezetében ugyanis az állati eredetű zsírok sokkal jobban hasznosulnak.

Az összetétellel kapcsolatban még azt is fontos megemlíteni, hogy a lazacolajnak minimum 20%-os EPA és DHA tartalommal kell rendelkeznie, amelyek a többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsav két fajtái.

Milyen gyakran adagold?

Kúraszerűen javasolt, nagyjából 8 hetes kúrákban. Az optimális, ha 2 hónapig kapja kedvenced, majd ezt legalább ugyanennyi szünet követi mielőtt újrakezded. A kisebb testű kutyáknak egy teáskanál, a közepes méretű ebeknél 1-2 teáskanál, a nagyobb blökiknél pedig napi 2-3 teáskanál javasolt. De egyébként minden egyes termék címkéjén konkrét utasítások találhatóak az adagolásra vonatkozólag.

Összegzés

Mint ahogy a fentebb leírtak is mutatják, ennél a terméknél a minőségen nem szabad spórolni. Lehet, hogy első blikkre a magas minőségű vadlazacolajok drágának tűnnek, de biztosak vagyunk benne, hogy hosszú távon a pénztárcád és a kutyusod is megköszöni majd, hogy ezeket választottad.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek