2 évnél régebbi cikk

Négy hónapja tart a kecskeveszély a 62-es főúton
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh Zoltán
Négy hónapja tart a kecskeveszély a 62-es főúton

Nomád életet élő kecske jelent állandó balesetveszélyt a 62-es főúton Seregélyes külterületén. A hippi életmódot folytató párosujjú patás augusztus óta tölti napjait a főút mentén, eddig senki nem tudta befogni.

A 62-es főút Seregélyest elkerülő szakaszának mindennapjaihoz immár négy hónapja szorosan hozzátartozik egy békésen legelésző kecske. A derék állat augusztus közepén tűnt fel a nagy forgalmú út mentén, ahol napközben semmitől sem zavartatva veszi magához mindennapi betevőjét. 

A kecske vélhetően vagy megszökött gazdájától, vagy bizonyos rendszerességgel kijár otthonról, hogy pontosan melyik eset áll fenn, nem tudjuk, mindkét lehetőségre utalnak jelek. Az bizonyos, hogy már több kísérlet is történt a befogására, azonban ezek kudarcba fulladtak. Próbálkoztak magánszemélyek és önkéntes tűzoltó szervezetek is, eredménytelenül. Volt, aki cselhez folyamodott és saját kecskéjét is kivitte a helyszínre, abban reménykedve, hogy a jószág magához csalogatja a szabad hippilét örömeit láthatóan sokra tartó vadócot. Eredményt azonban ez a taktika sem hozott, a vadon élő kecske minden egyes alkalommal elszaladt az őt befogni szándékozók elől.

A kecske augusztus óta a 62-es főút mellett tölti ideje nagy részét

Németh Zoltán

A feladat, vagyis az állat befogása egyébként sem annyira egyszerű feladat, hiszen tekintettel kell lenni a 62-es út forgalmára, az esetlegesen megijesztett állat ugyanis az útra befutva akár halálos kimenetelű balesetet is okozhat. Információink szerint a dolog már az illetékes szervekhez is eljutott, az állat befogása azonban eddig a részükről sem sikerült.

Itt épp egy autó sem jött és a kecske is nyugodtan álldogál. De így lesz ez mindig?

Németh Zoltán

Amennyiben a kecske valóban megszökött otthonról és a 62-es főút mellett éli életét, akkor sem kell feltétlenül szomorúan tekintenie a (kecske)jövőbe. A kecskék szívós állatok, egy esetleges extrém telet ugyan megszenvedne főhősünk is, de komolyabb ragadozó nem veszélyezteti létét. Ha viszont van állandó otthona, és csupán a szabadság iránt vágy és a hippi-lét örömei vezetik az út mellé, ezúton kérjük gazdáját, figyeljen jobban az állatra és vessen véget kalandozásainak, nehogy valóban egy baleset képében tragédiába fulladjon a történet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek