5 évnél régebbi cikk

Egy blöki naplójából - avagy hogyan élvezzük a nyarat, hogy kutyusunk is jól érezze magát
·Kultállati·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com
Egy blöki naplójából - avagy hogyan élvezzük a nyarat, hogy kutyusunk is jól érezze magát
·Kultállati·Utolsó frissítés: undefined

Bár most egy kicsit felfrissült a levegő, pár nap múlva újra itt a kánikula. Azt hallottam az alkonyi vonyításból, hogy idén az egyik legmelegebb nyarunk lesz. Hogyan fogom én ezt kibírni? Remélem a gazdi odafigyel rám. Addig is marad a csempe. Mert a csempe az legalább jó hideg.

Lassan itt a séta ideje. Bár minden nap nagyon várom a szabadban való rohangálást (ez a kedvencem), valahogy most mégsem fűlik hozzá a fogam, hogy kutyagoljak a melegben. Persze muszáj, hiszen mégsem végezhetem el a dolgom a jól lehűtött házban, persze legszívesebben megpróbálnám. Nem, nem, jó kiskutya vagyok, kibírom. 

Mondjuk abból a szempontból is szerencsésnek mondhatom magam többi kutyakollégámmal szemben, hogy a gazdi nagyon is érti a dolgát. Sokakat látok napközben, a legnagyobb hőségben sétálni a betonon. Nem ám egy parkban a füvön... a betonon! Az emberek sem nagyon mernek ilyenkor rálépni, nemhogy mi, négylábúak.

Egyrészt kétszer annyi láb, másrészt nekünk aztán semmi nem védi a mancsunkat a tűzforró bitumentől. A gazdi ezért is szokott napfelkelte után (8 óra előtt) és napnyugta előtt (20 óra után) megjáratni. Akkor még a levegő is kellemes, így aztán tényleg semmi okom a panaszra.

Egyszer a beszélő doboztól hallottam, hogy ha a levegő hőmérséklete 30 Celsius-fok, akkor a beton akár 60 Celsius-fokra is felmelegedhet. Te jó ég! Én meg azon bandukoljak. Hát kösz, nem! Inkább elkerülöm a kavicsos és a homokos talajokkal egyetemben. Maradok a füves és parkos helyeknél.

Ha még valami vízforrás is van a közelben, például szökőkút, na, az maga a kutyamennyország. Ha nem akad, az se gázos, a gazdinál mindig van friss víz, így semmiben nem szenvedek hiányt. Belegondolva nagyon is jó dolgom van, nem tudom miért nyüszítek. Lassan itt a séta ideje. De hol van a gazdi? Biztos a melegben ő is lassabban közlekedik. Mondjuk annyi ronggyal felvértezve nem is csoda. Szétrágok párat, hátha akkor kevesebbet aggat magára. Na, sebaj, most az egyszer megbocsájtom. Addig is marad a csempe.

Mindig ellenőrizd az aszfalt hőmérsékletét napos időben, mielőtt kutyusod sétáltatni viszed!
- A séta ideális időpontja reggel 8 óra előtt és este 8 óra után van
- Kerüld a kavicsos, betonos, homokos talajt, mert ezekből rengeteg hő árad!
- Keress árnyékos, füves területet a sétához!
- Mindig legyen nálad friss víz, hogy a pajtid ihasson, ha megszomjazik!

(Forrás: kutyaelsosegely.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek