4 évnél régebbi cikk

Május 20-án nyit Magyarország első autós szafariparkja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Magyar Nemzeti Cirkusz
Május 20-án nyit Magyarország első autós szafariparkja

A kijárási korlátozás Pest megyére is vonatkozó megszűnését követően Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán május 20-án, szerdán megnyit hazánk első és egyetlen autós szafariparkja Szadán.

Magyarország legnagyobb utazócirkusza közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt egy biztonságos szabadtéri élményre, az ország első autós szafariparkjára.

Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthattok be a park területére, ahol közelről csodálhatjátok meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait a zebmárokat.

Természetesen járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkja: "Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki 100% biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum egy órát tartózkodhatnak a területen.A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen regisztráltak online. Bizonyára sokan nem fognak beférni az elején, de minden kedves érdeklődő türelmét kérjük" – foglalja össze Ifj. Richter József cirkuszigazgató.

"A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályával és a megyei Járványügyi és Állatvédelmi Osztály állatvédelmi felügyelőjével egyeztetve megtaláltuk azokat a megoldásokat, melyekkel az előírásoknak minden szempontból eleget tudunk tenni. Korábbra terveztük a megnyitást, de pont azért halasztottunk, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmünket. Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, rendkívül komplex feladat volt feltérképezni a lehetőségeket" - fejti ki a cirkuszigazgató, aki ezúton is köszöni Szada nagyközség polgármesterének a park megnyitását támogató határozatát.

A társulat vezetője azt is elárulta, hogy munkájuk gyümölcse egy páratlanul izgalmas útvonal lett, mely során a vendégek egészen közel kerülhetnek egzotikus állataikhoz.

Az állati kiruccanással egyúttal segítséget is nyújthattok a bevétel nélkül maradt társulat részére: "Régi álmom valósul meg a Safari Parkkal, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek" – foglalja össze Ifj. Richter József.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek