1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Nagy Fehérvári Bormustra, Bögre túra, Deák Bill Blues Band és Az ember, akit Ottónak hívnak
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Nagy Fehérvári Bormustra, Bögre túra, Deák Bill Blues Band és Az ember, akit Ottónak hívnak

Továbbra sincs megállás, a hétvégén ismételten kiváló fehérvári programok közül válogathattok: többek között ellátogathattok a Nagy Fehérvári Bormustrára, részt vehettek a Bögre túrán, bulizhattok a Deák Bill Blues Band koncertjén, vagy beülhettek Az ember, akit Ottónak hívnak című filmre.

Kirándulás: Bögre túra
Mikor?: Január 14., szombat
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

Szombaton 10:15-tól Bögre túra néven indul az a 2-2,5 kilométeres túra, melynek során a Sóstó élővilágát, évszakonként változó arcát ismerhetik meg a résztvevők. A sétára mindenki vigyen magával egy bögrét is, hiszen az útvonalon megismert növényekből készült finom teákat és teakeverékeket is lehetőség lesz megkóstolni. A program a Sóstó Vadvédelmi Központtól indul és közel 1,5-2 órát ölel fel.

Gasztro: VII. Nagy Fehérvári Bormustra
Mikor?: Január 14., szombat
Hol?: Hotel Magyar Király

Idén már hetedszer rendezi meg Fáncsi Viktória és csapata a Nagy Fehérvári Bormustrát január 14-én, szombaton 17 órától a Hotel Magyar Királyban. Nem véletlen, hogy az esemény apropóján Székesfehérváron lesz a boros világ szeme, hiszen harmincnégy borászat több mint száz bora lesz kóstolható.

Fejér vármegyéből tizenegy borászat mutatkozik be: a Csordás&Nagy Pince Pákozdról, a Bella Pince Sukoróról, a Paulus Molnár Borház, a Szabadkai Pincészet, a Geszler Családi Pincészet, valamit a Brigád a Móri borvidékről, az ApróKertek, Köllő Zsolt Pincészete és a Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok Pázmándról, a Csóbor Pincészet Agárdról, valamint az Etyeki Kúria az Etyek-Budai borvidékről.

Mozi: Az ember, akit Ottónak hívnak
Mikor?: Január 12-től
Hol?: Cinema City Alba

Otto (Tom Hanks) a lakópark réme. Pedig nem hangos, nem rendetlen, nem szabálytalan. Sőt, az ellenkezője. Épp az a baj vele, hogy szuperrendes, őrületen visszafogott, és mániákusan ragaszkodik a szabályok betartásához. És ha meglátja, hogy valaki eltér az elveitől, azt nem fél figyelmeztetni. Sosem unja meg a szabálytalanul pisiltető kutyasétáltatók, a rossz helyen parkoló postások és biciklijével súlyos kihágásokra vetemedő lapkihordók leckéztetését.

De a szomszédjába költözik egy Dél-Amerikából érkezett család, amelyik kicsit másképpen áll hozzá az élethez. Kicsit hangosabbak. Kicsit szabálytalanabbak. Kicsit közvetlenebbek. És hiába próbálja Otto meggyőzni őket, hogy a lakópark minél több szabályra vágyik, ők inkább úgy gondolják, hogy a szeretet a lényeg. Még ha az egy kis ricsajjal is jár.

Január 9-től a nyitvatartásunk visszaáll a téliszünet előtti időintervallumra:

  • hétfőtől csütörtökig: első előadás 13:00, utolsó előadás: 20:30
  • péntek: első előadás 13:00, utolsó előadás: 22:30
  • szombat: első előadás 10:00, utolsó előadás 22:30
  • vasárnap: első előadás 10:00, utolsó előadás 20:30

Tánc: Újévi táncház
Mikor?: Január 14., szombat
Hol?: Táncház

Az újévi táncház 17:00-kor kézműves foglalkozással kezdődik, a gyerekek könyvjelzőt készítenek Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18:00-tól indul a népi gyermekjátszó „Újesztendő, vígságszerző” címmel, Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd 18.30 órától szilágysági tánctanítás következik. Az estét hagyományosan mulatság zárja, a házigazda Németh Gergő lesz, a muzsikát a Galiba zenekar biztosítja.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: Január 14-15., szombat-vasárnap
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Ismét megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok a Raktár utcában. Január 14-én és 15-én 17 és 20 óra között várják a közönségkorcsolya iránt érdeklődőket. A pénztár mindkét napon 15 perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és 60 perccel a rendezvény vége előtt zár.

Vasárnap lehetőség lesz családi jegy vásárlására is, mely 2500 forintos, kedvezményes áron vehető igénybe. A jegy áráért két felnőtt és egy gyerek, vagy két gyerek és egy felnőtt, illetve három gyerek korcsolyázhat.

Koncert: Deák Bill Blues Band
Mikor?: Január 14., szombat 19:00
Hol?: Fezen Klub

Üvöltsön a szél Székesfehérváron, a Fezen Klubban: az előzenekar a Waiting Room lesz, egy fiatalokból álló alternatív rockot játszó csapat, ami egyaránt magán hordozza a '70-es évek klasszikus rock szellemiségét és a modern indie hullám jellemzőit.

Aztán 21:00-kor a Deák Bill Blues Band csap bele a lecsóba, amely együttest szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Rajongóknak kötelező! Hajrá, hajrá!

Állati: Vadvasárnap
Mikor?: Január 15., vasárnap
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

A program részeként a Központ szakállatorvosai beszélnek az állatokról és bemutatják a különböző kezeléseket. A látogatók testközelből ismerkedhetnek az érdekes esetekkel, láthatják a röntgenfelvételek és az orvosi mikroszkópok által megmutatott titkokat.

A Sóstó Vadvédelmi Központ csapatának jóvoltából a résztvevők megismerik a kisemlősök és madarak kézzel etetését, a tanított trükköket, a bent élő állatok szokásait, és ha lehetőség lesz rá, hogy közelről lássanak állatkölyköket, fiókákat is.

A szakmai koordinátorok közreműködésével lesz madárgyűrűző bemutató, gyógyult állatok szabadon engedése, valamint válaszadás a természetvédelemmel kapcsolatos fontos és érdekes kérdésekre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek