1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: búcsúzik a Kori Liget, Vadvasárnap, Bëlga, DR BRS és A sziget szellemei
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fehérvári programok a hétvégére: búcsúzik a Kori Liget, Vadvasárnap, Bëlga, DR BRS és A sziget szellemei

Január utolsó hétvégéjén is bőven lesz miből válogatnotok: többek között csúszhattok egy utolsót Kori Ligetben, részt vehettek a Vadvasárnapon a Sóstón, bulizhattok a Bëlga vagy DR BRS koncertjein, netalántán beülhettek A sziget szellemeire a moziba.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: Január 28-29., szombat-vasárnap
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

A közönségkori január 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap 17:00 és 19:45 között kerül megrendezésre. Belépő a helyszínen váltható, illetve vasárnap kedvezményes családi jegy is kapható, mellyel két felnőtt és egy gyerek, vagy két gyerek és egy felnőtt, illetve három gyerek korcsolyázhat.

A kísérők díjmentesen látogathatják a Jégcsarnokot és annak közösségi helyiségeit, a jégre való belépés azonban csak korcsolyázójeggyel lehetséges. A pénztár 15 perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és 60 perccel a rendezvény vége előtt zár.

Buli: Bëlga
Mikor?: Január 28., szombat 20:00
Hol?: Fezen Klub

A máig méltán népszerű Bëlga látogat szombaton Székesfehérvárra, hogy fülbemászó dallamaikkal felpörgessék a slágereikre és szövegeikre éhes rajongóikat. A Bëlga 1998-ban alakult Bauxit, Még5lövés, Tokyo, DJ Titusz és Sickratman közreműködésével, és sikerük azóta is töretlen. Utolsó albumukat, a Karnevált 2021-ben adták ki, így nemcsak régi, de új dallamokkal is fel tudják pörgetni a hétvégéi bulit.

Mozi: A sziget szellemei
Mikor?: Január 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az Írország partjaitól nyugatra, egy elzárt szigeten játszódó A sziget szellemei hősei az országos cimborák, Pádraic és Colm, akiknek kapcsolata zsákutcába kerül, miután Colm minden előzmény nélkül véget vet barátságuknak. A meghökkent Pádraic, húgával és egy zűrös ifjúval, Dominickal az oldalán, kész mindent elkövetni, hogy helyrehozza a dolgokat, s nem hajlandó nemleges választ elfogadni. Folyamatos próbálkozásai azonban csak megerősítik korábbi barátját elhatározásában, s miután Colm végső ultimátumot ad neki, az események csakhamar eldurvulnak, a következmények pedig megrázóak lesznek.

Mozi: Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál
Mikor?: Január 28-29., szombat-vasárnap
Hol?: Cinema City Alba

Tiszteld az Életet! „Ne ölj!” – ezzel a szlogennel rendezik meg idén a Budapest Nemzetközi
Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF), amelynek keretében Székesfehérváron is lesznek vetítések.

Ha igazán érdekel, mi történt és történik körülötted a világban, hogyan küzdenek meg emberek a szabadságukért és azért, hogy jobb világban éljenek, akkor feltétlenül látogass el a filmfesztiválra január 28-án és 29-én a Cinema City Albában!

Négy olyan alkotás látható majd, amelyek emberi sorsokba, azokon keresztül társadalmi folyamatokba, illetve azok mögé engednek betekintést: Hatodik népkórház, Szótlan szeretet, Mi svédek és a Covid, illetve a Kölyök Platónok. Tovább információkat ide kattintva találhattok.

Buli: DR BRS
Mikor?: Január 28., szombat
Hol?: Albabar

Január 28-án óriási házibuli-hangulat hoz az Albabar rengeteg magyar slágerrel, feldolgozással és a megszokott kedvenc partizenékkel! Vendégük a DJ pultban ezúttal a topslágerek és a magyar örökzöld dallamok újraértelmezésének nagymestere, DR BRS lesz, aki szinte minden hónapra tartogat valami meglepetést - legutóbb Zalatnay Cinivel adtak az érzésnek. 

Állati: Vadvasárnap
Mikor?: Január 29., vasárnap
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

A Vadvasárnapon a szakállatorvosok bemutatókat tartanak, beszélnek az állatokról, sőt, az érdeklődők a különböző kezelésekkel, érdekes esetekkel, illetve a röntgenfelvételek és az orvosi mikroszkóp titkaival is megismerkedhetnek.

A gondozók érdekességeket osztanak meg az állatok történetéről, mindennapi szokásairól és viselkedéséről. A szakmai koordinátorok körbevezetik a látogatókat a Központ területén és megválaszolják az állat- és természetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket. Alkalmanként madárgyűrűző bemutatón mutatják be a Sóstó madárvilágát.

A programon megváltott belépőjeggyel lehet részt venni, három éves kor alatt ingyenes a részvétel. További információ: 06-70-526-2793; vadvedelem@varosgondnoksag.hu

Sport: Kori Liget
Mikor?: Január 29., vasárnap
Hol?: Zichy liget

Január utolsó hetében még nyitva tart a Kori Liget és vasárnap, január 29-én az eredeti terveknek megfelelően véget ér az idei szezon és bezár a pálya.

Miután teljesen elolvadt a jég, a Városgondnokság összepakolja a berendezéseket, a konténereket pedig átszállítják tavasz elején a Csónakázó-tó partjára, ahol egészen őszig a kajak-kenu sportot és a lakossági csónakázást szolgálják majd. Vasárnap estig minden nap 20:00-ig lehet még korcsolyázni a ligetben!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek