1 évnél régebbi cikk

Milyen termékpalettával rendelkezik egy napelemeket is gyártó óriásvállalat?
Fehérvár Médiacentrum fotója
elektrohungary.com
Milyen termékpalettával rendelkezik egy napelemeket is gyártó óriásvállalat?

A piacon jelen lévő akkumulátoralapú energiarendszereket gyártó cégek a legkülönfélébb termékeket állítják elő. Terveznek és készítenek kisebb kábeleket, csatlakozókat, de napelemeket és milliós értékkel bíró komplett rendszereket egyaránt.

Ilyen a Victron Energy is, amely egy holland cég. 1975-ben egy startupként indult a projekt, amely idővel egy hatalmas nemzetközi vállalkozássá vált. Manapság közel ezer különböző terméket értékesít a vállalat világszerte.

Kábelek, csatlakozók és olvadóbiztosító betétek

Az Elektro Hungarynél kapható Victron Energy termékek között a kábelek és csatlakozók szerepelnek, ha úgy tetszik, az “alsó polcon”, azaz ezek az árucikkek a legolcsóbbak. A holland vállalat gyárt MC4 csatlakozóval előreszerelt szolár kábelt, RS485-USB átalakítót, RJ12 UTP kábelt, de M8 szemes sarus csatlakozó BlueSmart töltőhöz is szerepel a terméklistájukon.

Mindössze néhány ezer forinttól kezdőnek a cég különféle paraméterekkel rendelkező MIDI olvadóbiztosító betétjei. Kínálnak ANL olvadóbiztosító betéteket is és ANL olvadóbiztosító foglalatokat egyaránt. Ebben az árfekvésben szerepelnek a MEGA olvadóbiztosíték foglalatok, a VE.Direct kábelek, az A típusú VE.Can - CAN-bus BMS átalakító vezetékek, valamint a fali tartókonzolok szintén.

Nem csak kiegészítőket gyártanak

A Victron Energy a fentieken túlmenően számos igen nagy értékű rendszert is gyárt. Hétszámjegyű összegért vásárolható meg a Victron Energy Quattro, ami egy inverter és egy töltő együttese. Számos különböző paraméterekkel rendelkező típusa létezik. Ez az egység attól olyan különleges, hogy képes arra, hogy két váltakozó áramú bemenetet fogadjon, az aktív áramforráshoz pedig automatikusan csatlakozik. Több funkcióval rendelkezik, ilyen a valós szinuszhullámú inverteres működés, az adaptív töltés és a hibrid PowerAssist technológia alkalmazása, hogy csak a legkiemelkedőbbeket említsük.

Szintén nagy népszerűségnek örvend a holland cég által gyártott MultiPlus inverter beépített akkumulátortöltővel. A MultiPlus-II rendelkezik a MultiPlus és a MultiGrid minden funkciójával, ugyanakkor van egy külső áramátalakító funkciója a PowerControl és a PowerAssist alkalmazásához. Beépített szigetüzem elleni védelemmel van felvértezve, egy ideig MultiGrid-II néven volt ismert e termék.

Remek visszajelzéseket kap a cég a LiFePO4 smart lítium-vas-foszfát akkumulátorai kapcsán is. Beépített cellakiegyenlítéssel készül, párhuzamosan és sorosan is lehet csatlakoztatni. Rendkívül modern, amit jól mutat, hogy Bluetooth alkalmazással a cellafeszültség és -hőmérséklet figyelésére is lehetőség nyílik.

A Victron Energy napelemei

A Victron Energy termékei között megtalálhatók a monokristályos napelemek is. Ezek kivételes kis fényerejű működésre képesek, és rendkívül nagy fényérzékenységűek. Ezekre és a cég polikristályos napelemeire ugyancsak 25 éves korlátozott garancia érvényes a teljesítményleadásra, valamint a teljesítmény jellemzőkre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek