1 évnél régebbi cikk

Közel 238 millió forint támogatást kap Fehérvár a megemelkedett energiaköltségek miatt
·Gazdaságenergia·Utolsó frissítés: undefined
Közel 238 millió forint támogatást kap Fehérvár a megemelkedett energiaköltségek miatt
·Gazdaságenergia·Utolsó frissítés: undefined

A megemelkedett energiaköltségek miatt született döntés a tízezer fő feletti települések és fővárosi kerületek támogatásáról. Fejér vármegyében Fehérvár mellett további öt település kap plusz forrást.

A háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosára emelkedtek. A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a korábbi tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaár-emelkedés miatti támogatásáról döntött mintegy 44 milliárd forint értékben - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Miniszterelnökség.

Kiemelik, a települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződéseik, alapvető intézményeik fűtési, világítási rendszere jelentősen eltérő. A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről.

A tájékoztatás szerint Balla György miniszteri biztos és Láng Zsolt kormánybiztos tárgyalt a városi, illetve fővárosi helyhatóságokkal a megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami hozzájárulásról; a biztosok mindenkivel tárgyaltak, aki elfogadta meghívásukat az egyeztetésre.

Javaslatuk alapján a Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére csaknem 44 milliárd forint támogatásról döntött, a települések listája elérhető a kormányportálon - áll a közleményben.

Fejér megyében Székesfehérvárral együtt összesen hat település kapott összesen 1 178 840 553 forintot az alábbi megoszlással:

  • Bicske: 61 712 072 Ft.
  • Dunaújváros: 649 937 494 Ft.
  • Gárdony: 166 862 720 Ft.
  • Mór: 118 379 710 Ft.
  • Sárbogárd: 59 397 198 Ft.
  • Székesfehérvár: 237 720 831 Ft.
Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek