1 évnél régebbi cikk

A rezsicsökkentésből kimaradóknak nyilatkozniuk kell július 1-ig, hogy folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás
·Gazdaságenergia·Utolsó frissítés: undefined
A rezsicsökkentésből kimaradóknak nyilatkozniuk kell július 1-ig, hogy folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás
·Gazdaságenergia·Utolsó frissítés: undefined

A változás a lakosságot és a mikrovállalkozásokat nem érinti, de sok vállalkozást igen.

2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevételére jogosultak köre. "A jelenlegi lakossági ügyfeleink a villamosenergia- és földgázszolgáltatást továbbra is a rezsicsökkentett áron vehetik igénybe, a rendelettel kapcsolatosan további teendőjük nincs" - olvasható az MVM Next oldalán, ahol további részletek, illetve a kitöltésre váró dokumentumok is megtalálhatóak már.

Ami fontos:

  • Változás, hogy a lakossági felhasználók köre kibővült. 2022. augusztus 1-jétől az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállóférőhelyen élők felhasználási helyei ellátása biztosításának mértékéig a helyi önkormányzat és az állami bérlakás, valamint a szállóférőhely üzemeltetője lakossági fogyasztónak minősül. Annak érdekében, hogy az újonnan lakossági ügyfélnek minősülők a kedvezményes díjazást igénybe tudják venni, nyilatkozniuk kell.

  • Az idei év végéig működőképességük megőrzése érdekében a mikrovállalkozások továbbra is jogosultak a rezsicsökkentett árra. Azaz nem lakossági egyetemes szolgáltatás árképzésnek megfelelő áron jogosultak villamos energiát és földgázt vételezni a kormányrendeletben meghatározott 4 606 kWh éves összesített villamosenergia-fogyasztás és 1489 m3 éves összesített gázfogyasztás erejéig. Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása azonban már az egyetemes szolgáltatáson belül biztosított piaci áron történik.

    Hogy jár-e a rezsicsökkentett áram és gáz, a Világgazdaság energiapiaci szakértője útmutatót állított össze.

  • Akik nem jogosultak a rezsicsökkentésre, azoknak nyilatkoziuk kell, hogy folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás. A szolgáltató így fogalmaz: 2022. július 1-jéig saját érdekükben nyilatkozni kötelesek az MVM Next felé az érintett felhasználási helyeik megjelölésével annak érdekében, hogy végső menedékes jogintézmény keretében folytatólagos maradhasson számukra az energiaszolgáltatás.
    Amennyiben a kormányrendelet alapján az egyetemes szolgáltatásra már nem jogosult ügyfél nem tesz nyilatkozatot, úgy az MVM Next többé nem köteles az érintett energiaellátását biztosítani, valamint mindezen felül a kormányrendeletben foglalt jogkövetkezményekkel is számolniuk kell. 

További részletek, információk, illetve az MVM illetékességi területéhez tartozóknak az összes kitöltendő nyomtatvány a szolgáltató oldalán, ide kattintva érhető el.

Az E.ON részletes tájékoztatója és a kitöltendő nyilatkozatok ide kattintva érhetők el. 

Borítókép: total.direkt-energie.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek