2 évnél régebbi cikk

Fejlemény az energiaárak ügyében Fehérváron: megállapodást kötött a Széphő és az E.ON
·Gazdaságenergia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Széphő Zrt.
Fejlemény az energiaárak ügyében Fehérváron: megállapodást kötött a Széphő és az E.ON
·Gazdaságenergia·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár polgármestere azt írta: aláírásra került az E.ON-nal a szerződésmódosítás a gázmotorokból származó elektromos áram átvételének magasabb áráról.

Nemrégiben az energiaárak emelkedésével kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere arról számolt be a lakosságnak: a közszolgáltatások működése, színvonala stabil és biztosított, így lesz ez 2022-ben is.

Mint elmondta, két városi közszolgáltatót érintenek nagyon drasztikusan az elszállt energiaárak. A SZÉPHŐ Zrt.-t és a Fejérvíz Zrt.-t.  A polgármester akkor arról is beszámolt, hogy a SZÉPHŐ azzal is igyekszik mérsékelni veszteségeit, hogy a gázmotorjaiból származó elektromos áramot immár jobb áron adhatja el az E.ON-nak, erről pozitív, előrehaladott tárgyalásokat folytat a két cég."

Kapcsolódó
Cser-Palkovics András súlyos helyzetről számolt be a drasztikusan elszállt energiaárak miatt a város közszolgáltatóinál

Az elektromos áram 2022-ben körülbelül 98 millió forinttal fog többe kerülni a SZÉPHŐ-nek, mint idén, de a gáz árának emelkedése durvább terhet ró a szolgáltatóra: mintegy 600 millió forintos többletköltség lesz.

Korábbi közleményéhez írt kommentben a polgármester most az alábbiakról tájékoztatott: 

'Időközben aláírásra került az E.ON-nal a szerződésmódosítás a gázmotorokból származó elektromos áram átvételének magasabb áráról, ami jelentősen segíti a Széphő működését ebben a mostani helyzetben."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek