1 évnél régebbi cikk

Hogyan szigetelheted a tetődet a leghatékonyabban?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/jarmoluk
Hogyan szigetelheted a tetődet a leghatékonyabban?

A tető szigetelése rendkívül fontos, hiszen elég nagy felületet jelent, és ha nem szeretnéd az utcát, vagyis jobban mondva az eget fűteni, akkor jobban jársz, ha gondoskodsz a megfelelő szigetelésről.

Persze mindenképpen érdemes átnézni az összes lehetőséget, mielőtt bármilyen döntést hoznánk az anyagot illetően. Mai cikkünkben egy olyan opcióra szeretnénk felhívni a figyelmed, amely szerencsére egyre nagyobb teret nyer.

A természetes anyagok a reneszánszukat élik!

Talán elsőre mindenkinek a vegyipar és az építőipar által életre keltett mesterséges anyagok jutnak az eszébe, amint a tető szigetelésére kerül a sor, holott a BIOKAY vályogvakolatok tetőhöz való szigetelőanyagai a természet erejét hívják segítségül.

Az ökologikus építőanyagok egyre nagyobb teret nyernek, hiszen pontosan azt tudják, amit a kemikáliákkal agyonturbózott társaik - csupán a hátrányok maradnak el, éppen a vegyszermentességnek hála. 

Az egyik legnépszerűbb szigetelőanyag a tetők szigeteléséhez a STEICO farost hőszigetelése, amely többféle változatban kapható a különféle funkciók szerint. Különböző vastagság, univerzális vagy speciális, beltéri vagy kültéri - a lehetőségek tárháza csaknem végtelen.

Teremts egészséges lakóklímát!

Persze a farost mellett egész sok más szigetelőanyag is a rendelkezésedre áll, ha olyan otthont szeretnél teremteni, ahol van mód egészségesen élni. A nem megfelelő anyagokkal épített, vakolt, festett és szigetelt ház ugyanis könnyedén megbetegítheti az ott lakókat.

Megannyi allergia, asztma, alvászavar, fejfájás írható a túl sok kemikália és a nem megfelelően lélegző falak rovására, így ha másért nem, a saját és a családod egészsége miatt illik a lehető legkomolyabban venni.

A nád, a gyapjú, a szalma és a kender szintén nagyszerű megoldásnak bizonyulnak, így bátran lehet használni őket is, akár standard téglából épült házak esetén is - hogy mentsd a menthetőt, és a legtöbbet hozd ki a házadból.

Ne feledd, nem pusztán az a cél a szigeteléssel, hogy bent tartsd a meleget, hanem az is, hogy a megfelelő páratartalmat tudd biztosítani, valamint hogy minél tisztább, szennyeződésektől mentes levegőt tudjon belélegezni minden ott lakó!

Óvd a környezetet!

Nem utolsó szempont a fenntarthatóság és a környezetvédelem sem, hiszen ha jobban meggondolod, a híres mondás kifejezetten igaz, vagyis valóban a következő generációktól kapjuk kölcsön a bolygót, kötelességünk minél jobban óvni azt. 

Ezt tökéletesen meg tudod tenni azzal, hogy olyan építőanyagokat választasz, amelyeknek ha lejár az élettartamuk, akkor sem ártanak a Földnek, hiszen vagy le tudnak bomlani természetesen úton, vagy újra lehet őket hasznosítani. Ha tisztába szeretnél kerülni a lehetőségeiddel, keresd fel bátran a BIOKAY vályogvakolatok csapatát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek