12 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Tavaszi Grill Party, jubileumi piacnap, Vadvasárnap, Depresszió és John Wick: 4. felvonás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Tavaszi Grill Party, jubileumi piacnap, Vadvasárnap, Depresszió és John Wick: 4. felvonás

Március utolsó hétvégéjén is bőven lesz miből válogatnotok: többek között falatozhattok a Tavaszi Grill Partyn, kilátogathattok a jubileumi piacnapra, bulizhattok a Depresszió koncertjén, vagy megnézhetitek a John Wick: 4. felvonást a moziban.

Gasztro: Tavaszi Grill Party
Mikor?: Március 24-26., péntek-vasárnap
Hol?: Velence Korzó

Faszénen és tárcsán, valamint bográcsban készült ételek kavalkádja várja az érdeklődőket ezen a kora tavaszi hétvégén a Velence Korzón. A szokásos gasztronómiai felhozatal mellett különleges faszénen sütött ételekkel készülnek, de különböző íncsiklandozó édességekkel és gyerekprogramokkal is elüthetik az időt a kilátogatók.

Gasztro: Jubileumi piacnap
Mikor?: Március 25., szombat 7:00
Hol?: Jancsárkert

10 év, 550 piacnap, legalább 150 piaci árus, valamint mintegy 750.000 vásárló. A számok alapján ez a Jancsárkert Termelői Piac évtizedes mérlege. A számokon túl azonban számtalan háztáji, saját ízvilágú, minőségi élelmiszer és kézműves termék jellemzi a kezdeményezést, mely idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A piaci tevékenységen túl közösségi rendezvények, vagy éppen hulladékcsökkentési akció is volt már a Jancsárkert égisze alatt.

A piac területén jelenleg is zajlik a beruházás, melynek során a felújított csarnok mellett EcoFamily áruház és egy látványpékség is felépül, addig az építkezés idején a megszokott helytől mindössze néhány méterre, a csarnok mögött zajlanak a piacnapok. Még 30 piac a jelenlegi átmeneti helyen, és utána következhet a visszaköltözés a felújított csarnokba, ahol már nem csak szombatonként, hanem a hét minden napján várják majd a vásárlókat.

Március 25-én, szombaton reggel 7 órától a Jancsárkert Termelői Piacon a jubileumi évfordulóra tekintettel minden vásárlónak 10%-os kedvezményt biztosítanak, ezzel kedveskedve az elmúlt évtizedben végig hűséges látogatóknak.

Mozi: John Wick: 4. felvonás
Mikor?: Március 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

A negyedik felvonásban John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig.

Mozi: Nyolclábú felügyelő és a rejtélyek rejtélye
Mikor?: Március 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

A bogarak világában a pókok a rendőrök és bűnüldözők. Itt tevékenykedik Nyolclábú felügyelő, akinek végre sikerül kézre kerítenie régi ellenfelét, egy mesterbűnözőt. Amikor jól megérdemelt pihenésre indul San Franciscoba, útja során váratlanul újabb bűnügyet kell megoldania.

A repülőn egy rejtélyes eset történik, Nyolclábú felügyelő pedig ismét akcióba lendül. Ám a rejtélyek rejtélye nagyobb kihívást jelent számára, mint azt elsőre gondolta volna.

Koncert: Lóci Játszik
Mikor?: Március 25., szombat 19:30
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A 7 éve működő zenekar történetét Csorba Lóci névadó frontember alapozta meg még 2014-ben, amikor megírta a VAN filmzenéjét. A Lóci játszik zenekar őszinte életszemléletével, és energikus színpadi jelenlétével keríti hatalmába a koncertre látogatókat.
A zenekar néhol balkáni, néhol alternatív beütésű, és ez pedig egy olyan családias, és szórakoztató hangulatot hoz amíg színpadon vannak, hogy az ember rögtön úgy érzi teljes mértékben ellazulhat, és átadhatja magát a fúvósokkal tarkított funky szólamoknak. Ha pedig ez nem lenne elég, a hétvégén Fehérvárra látogat az együttes, szóval tudjátok a dolgotokat!

Koncert: Depresszió
Mikor?: Március 25., szombat 20:00
Hol?: Fezen Klub

Bár nem ez a legideálisabb szó, amelyet az első igazi tavaszi napsugarakkal együtt szokás emlegetni, ám a nevükkel ellentétben a Depresszió pont arra szakosodott, hogy zúzós számaival kirángassa a népeket a dolgos és monoton hétköznapokból. A méltán híres rockzenekar 1999 óta robbantja fel a színpadokat, 2011-es Vízválasztóalbummal kezdődően pedig minden stúdióalbumuk a MAHASZ lemezeladási lista első helyét szerezte meg, legutóbbi albumuk, a 2019-es Nehéz szó is három héten át vezette a MAHASZ Top 40 lemezeladási listát. Szóval rock ide vagy oda, tudnak valamit a srácok.

Természet: Vadvasárnap
Mikor?: Március 26., vasárnap
Hol?: Sóstó Vadvédelmi Központ

A csapat állatorvosai mutatják be az éppen gyógykezelés alatt álló vadállatokat. A mentett állatok személyes történetén keresztül megismerkedhetnek az élővilág bonyolult, ugyanakkor rendkívül érdekes összefüggéseivel is.

Az érdeklődők részt vehetnek a központ területén tartott körbevezetésen, érdekes információkkal gazdagodhatnak a bekerült állatokról és sok természetvédelemmel kapcsolatos kérdésre is választ kaphatnak.

Megfelelő időjárási körülmények esetén madárgyűrűző bemutató is színesíti a programot, melyen a Sóstó Természetvédelmi Terület madaraival testközelből ismerkedhetnek meg a látogatók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek