1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár Rally, húsvéti állatsimogató, bolondok napi Paraba-buli, D&D
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/paraba fehervar
Fehérvári programok a hétvégére: Székesfehérvár Rally, húsvéti állatsimogató, bolondok napi Paraba-buli, D&D

Állati hétvége lesz a mostani: Feketehegyen támadnak a simogatnivaló nyuszik és bárányok, a moziba beköltöznek a sárkányok, vasárnap délelőtt pedig a medvehagymáé lehet a főszerep. A Nyolcas Műhelyben bolondok napi buli lesz, miközben egész hétvégén bömbölnek a versenyautók a városban.

Sport: Székesfehérvár Rally 2023
Mikor?: Március 31-április 2., péntek-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár és környéke

Idén Fehérváron kezdődik az országos rali- és tereprali-bajnokság. Előbbi versenyszámban 61, míg a terepralisok között 21 páros indul a szezonnyitón, melynek közönségkedvenc etapja ezúttal sem marad el. A gumiégető belvárosi szuperspeciál szombaton 17 órakor kezdődik a Palotai úton kialakított pályán. A Székesfehérvár Rally miatt egész hétvégén forgalomkorlátozások és útlezárások lesznek a városban.

Családi: Nyúllal nyitunk – Húsvétváró családi délután
Mikor?: Április 1., szombat 14:00-17:00
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Nyulak, bárányok és tojások lesznek a főszereplők a Feketehegy-Szárazrét Kultúrudvarban szombat kora délutántól. A húsvétváró családi eseményen az állatkák várják a simogatókat, emellett lesz még játszópark, bábszínház, lovaglás és tojásfakészítés is, de nem maradhat el a családi programokon lassan kötelező arcfestés sem. Különösen izgalmasnak ígérkezik a tojáságyú, amivel tojásokat lehet lövöldözni nyuszikra. Ettől csak egy hajszállal tűnik kevésbé izgalmasnak a nyulas horgászat.

Mozi: Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
Mikor?: Március 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót terveznek egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok veszélyesen kisiklanak, amikor a rossz emberekkel húznak ujjat… A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemét ülteti át a mozivászonra ezzel a fergeteges és akciódús kalandfilmmel.

Mozi: Talán igent mondok
Mikor?: Március 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Michelle és Allen egy párt alkotnak. A fiatalok egy nap elhatározzák, hogy közös vacsorára hívják meg a szüleiket, és megosztják velük házasságkötési szándékukat. Ám az este egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt előre eltervezték: kiderül, hogy a szülők a múltból már jól ismerik egymást, ami meglehetősen ellentétes véleményekhez vezet a házassági tervet illetően. Az este csak egyre újabb fordulatokat és titkokat tartogat, feje tetejére állítva a meghittnek szánt vacsorát.

Kirándulás: Irány a medvehagyma! – Gyógynövénygyűjtő túra
Mikor?: Április 2., vasárnap 8:40
Hol?: Bakonykúti

Az utóbbi években komoly versenyt fut a medvehagyma a hóvirággal a tavasz elejének emblematikus növénye címért. A fokhagymához hasonló ízű zöld leveleket szerencsére elég sok helyen meg lehet találni Székesfehérvár környékén is. Vasárnap délelőtt Bakonykútiba indul növénygyűjtő túra Lencsés Rita gyógynövény-szakértő vezetésével. A csoport a fehérvári buszpályaudvar 10-es kocsiállásáról indul 8:40-kor, a találkozó pedig Bakonykúti közösségi házánál lesz. A nagyjából délig tartó program részvételi díja 1500 forint. A kosarat, ollót és papírzacskót senki se hagyja otthon. További részletek itt. Ha pedig már zsákban vannak a levélkék, csináljunk belőlük például pesztót:

Kapcsolódó
A legjobb medvehagymapesztó-recept - öt perc alatt kész!

Már a Bakonyban, Tésnél nő a medvehagyma, hoztunk egy könnyen elkészíthető medvehagymás receptet.

Buli: Paraba – Kifordított buli
Mikor?: Április 1., szombat 21:00-
Hol?: Nyolcas Műhely

A Paraba bolondok napi bulija 18 éves múltra tekint vissza. Ezen az estén az egymást óránként váltó dj-k jóformán csak olyan zenéket játszanak, amik egyáltalán nem jellemzőek az egykori fehérvári szórakozóhely stílusára. Így aki szombat este a kilencvenes évek diszkózenéjére vagy a magyar kemény rock legjeire akar mulatozni, semmiképp ne maradjon otthon. A Kifordított buli várható stílusát talán ez a néhány évvel ezelőtti promóvideó adja vissza a legjobban:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek