1 évnél régebbi cikk

Útmutató az ideális kutyafekhely kiválasztásához
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Útmutató az ideális kutyafekhely kiválasztásához

Bármennyire is szeretünk összebújni a kedvenceinkkel, a velük való közös alvás nem a legszerencsésebb, mivel számos kényelmetlen pozíciót és balesetet is okozhat, amelynek következtében kialvatlanok és kevésbé produktívak leszünk. Leginkább ezért is van szükség egy kutyafekhelyre, amelynek a kiválasztása során többféle tényezőt is figyelembe kell venni. A mai cikkünkben pedig leginkább erről lesz szó.

Milyen a jó fekhely?

A tévhitekkel ellentétben a szimpla kemény felületek cseppet sem ideálisak fekhelynek. A kutyák ugyanis rengeteg időt töltenek alvással és pihenéssel, különösen kölyök- és nagyon idős korukban, ezért egy olyan ágyra van szükségük, amely tartós és kényelmes. Ilyenek például a Leden kutyafelszerelés kínálatában is megtalálható kutyafekhelyek, amelyek minden méretű kutya számára megfelelő és nyugodt alvást biztosítanak.

Mire figyelj a választás során?

Először is kezdd a fekhely formájának a meghatározásával! Ez leginkább azért fontos, mert ahogy az emberek, úgy a kutyák is különböző stílusban alszanak. Vannak köztük olyanok, akik szeretnek inkább szétterülni, de olyan ebek is akadnak, akik szívesebben gömbölyödnek inkább össze. Az utóbbi esetében egy puha peremmel rendelkező kör vagy téglalap alakú fekhely lesz a megfelelő, míg az előbbi kategóriába tartozó kutyusok jobban fognak örülni egy egyszerű párnának vagy kutyamatracnak. A matrac a nagytestű és az idősebb kutyák számára is ideális választásnak bizonyul.

Ezután gondold át, hogy az általad kiszemelt fekhely megfelel-e a kutyád méretének! Olyanra lesz szükség, amelynek a szélessége a kedvenced hosszúságánál egy picivel nagyobb. Ugyan ezt a fajtajelleg alapján nagyjából meg tudod határozni, de mi mégis azt javasoljuk, hogy fogj egy mérőszalagot, és mérd meg pontosan a kedvencedet orrától a farka kezdetéig! 

Végül pedig nem maradt más hátra, mint megvizsgálni, hogy a kiszemelt ágy anyaga megfelelő lesz-e. Abban az esetben, ha a kutyusod kevésbé válogatós abban a tekintetben, hogy milyen felületen szeret elnyúlni, akkor számára tökéletesek lehetnek a sima textil vagy polár fekhelyek, amelyek egyben rendkívül praktikusak is, mivel a huzatjukat bármikor bedobhatod a mosógépbe. Ha azonban a négylábú barátod kritikus a fekhelyével kapcsolatban, akkor érdemes neki egy plüss anyaggal vagy hosszabb szálú műszőrrel borított ágyat választani.

Az ágy kinézetéről se feledkezz meg! 

A kutyafekhely fontos részét fogja képezni a lakás berendezésének, így nem árt, ha az illeszkedik az otthonod stílusához. Szerencsére manapság már igazán széles választékból válogathatsz, amit a fentebb említett webáruház kínálata is remekül példáz, így nem jelent majd gondot az igényeidnek megfelelő verziót megtalálni.

Amennyiben a fenti pontokat figyelembe veszed, akkor biztosak vagyunk benne, hogy gyerekjáték lesz megtalálni azt a fekhelyet, amely számodra is ideáis, és amelynek a segítségével boldogabbá teheted a kedvencedet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek