11 hónapnál régebbi cikk

Fejérben 330 gyorshajtót mértek be a Speedmaraton alatt
·Közlekedésrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Fejérben 330 gyorshajtót mértek be a Speedmaraton alatt
·Közlekedésrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Összesen 63 helyszínen ellenőriztek a rendőrök az akció időtartama alatt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2023. április 21-én 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség. Az ellenőrzési pontok kiválasztásában a lakosság javaslatait is figyelembe vették, Fejérben az akció során összesen 36 rendőr részvételével, 63 helyszínen mértek sebességet - válaszolta kérdésünkre a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A Speedmaraton 2023 akcióban országosan összesen 799 rendőr vett részt, és 1 329 helyszínen 609 025 járművet ellenőriztek, amely során 6 053 sebességtúllépést mértek. Vagyis a közlekedők közel egy százaléka gyorshajtott országosan - ez nagyjából hasonló eredményt mutat, mint Fejérben.

"Kollégáink az említett időszakban 37661 járművet ellenőriztek, amelynek során 330 sebességtúllépést mértek. A megállítás nélküli sebességtúllépések száma: 302. Egyéb jogsértések miatt 14 rendőri intézkedés történt. Kirívó esetet az ellenőrzés során nem dokumentáltak kollégáink" - írta a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság, kiemelve, hazánkban a közúti balesetek első számú oka az abszolút és a relatív sebességtúllépés. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek