11 hónapnál régebbi cikk

Őrizetben a fehérvári fosztogató
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Őrizetben a fehérvári fosztogató
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Idős embereket szemelt ki áldozatául az a 33 éves férfi, akit a székesfehérvári rendőrök rövid időn belül elfogtak.

Székesfehérváron, a Mancz János utca egyik társasházában egy idős asszonyt támadtak meg április 12-én délután. Az akkor ismeretlen elkövető az áldozat kezéből kikapta a táskáját a benne lévő pénztárcával és készpénzzel együtt, majd elmenekült. Később a tárca meglett, de üresen.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, mely szerint Székesfehérváron, a Fórum téren található üzletben egy bevásárlókocsira helyezett táskából loptak el pénztárcát. Az április 14-i és 17-i bejelentések szerint pedig egy Rákóczi úti bevásárlóközpontban történt hasonló lopás.

A nyomozók valamennyi bejelentésre azonnal reagáltak, a helyszíni szemlék és adatgyűjtések során a lehetséges bizonyítékokat beszerezték, valamint kihallgatták a szemtanúkat. Az így megszerzett adatoknak és a közterületi kamerafelvételeknek köszönhetően a rendőrök rövid időn belül kiderítették, hogy a bűncselekményeket J. József követhette el. Őt a hatóság előtt ismert valamennyi lakcímén keresték, de nem volt fellelhető, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az ismeretlen helyen tartózkodó férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a vármegyeszékhely közterületein is keresték, végül május 3-án egy Lövölde utcai lépcsőháznál elfogták.

J. Józsefet előállították, és őrizetbe vétele mellett háromrendbeli kifosztás bűntett és egyrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, továbbá indítványozták letartóztatását.

Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek