2 hónapnál régebbi cikk

Frissítés és bűnmegelőzés - szükség esetén hívjuk a 112-es segélyhívó számot
Fehérvár Médiacentrum fotójaFrissítés és bűnmegelőzés - szükség esetén hívjuk a 112-es segélyhívó számot

A bűnmegelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a Fejér Vármegyei Rendőr Főkapitányság az Alba Plázánál. A rendőrség munkatársai frissítőt osztogattak a nyári melegben, és az online- és a szezonális bűncselekményekről tartottak tájékoztatást.

A Fejér Vármegyei Rendőr Főkapitányság munkatársai az online bűnmegelőzés fontosságáról és a nyári időszakban leggyakrabban előforduló bűncselekményekről tartottak tájékoztatást az Alba Pláza előtti téren szerda délelőtt. Az érdeklődők egy pohár limonádé elfogyasztása közben hallgathatták meg a legfontosabb instrukciókat.

"Ezeket a bűncselekményeket szükséges megelőzni és a saját érdekükben a saját felelősségükre is felhívni a figyelmet, hogy a személyes adatokat, a banki adatokat ne adják ki. Ezen a poháron van egy bankkártya, illetve egy lakat, hogy zárjuk le ezeket és ne adjunk ki idegennek semmilyen személyes és banki adatot, valamint egy segélyhívó szám van feltüntetve" – mondta el Vörös Ferencné, a Fejér Vármegyei Rendőr Főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője. 

A 112-t abban az esetben javasolt hívni, amikor valaki bűncselekmény áldozatává válik vagy szemtanúja egy esetleges bűncselekménynek. Vörös Ferencné arra is felhívta a figyelmet, hogy melyek azok a nyári szezonra jellemző esetek, amelyek például strandolás közben bárkivel előfordulhatnak.

"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a törölköző nem széf, ne oda helyezzék el az értékeiket, valamint a gépjárműveikben ne hagyjanak értéket az utastérben, hiszen ez felhívás arra, hogy az elkövető érdeklődését megnövelve, ezt megpróbálja eltulajdonítani, valamint a nyaralókba történő betörésekre is felhívjuk a figyelmet."

Vörös Ferencné hozzátette, hogy a nyári időszakban folyamatosak lesznek a bűnmegelőzési kampányok a rendőrség részéről, hiszen az a legfontosabb, hogy senkivel se történjenek meg az előzőekben említett esetek, azonban ha mégis megtörténik, akkor az emberek tudják, hogy mi a teendő és hívják a 112-es segélyhívó számot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek