11 hónapnál régebbi cikk

Ezért éri meg szolárzuhanyt választani a kertbe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay
Ezért éri meg szolárzuhanyt választani a kertbe

Akinek van otthon kertje, udvara, az tudja, hogy milyen nagy szerencséje van azzal. Van hova kimenni, hűsölni, élvezni a napsütést, viszont mindez csak akkor megvalósítható, ha a kert jól fel van szerelve. Ide tartozik a szolárzuhany is, amely amellett, hogy bármelyik forró nyári nap felfrissülést hozhat, segít abban, hogy a kertészkedés után, a medencézés előtt egy kicsit megtisztítsuk magunkat.

Jól jöhet továbbá fűnyírás után is, amikor nem akarjuk az egész házat telehordani fűszálakkal. Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy mikor és miért éri meg a szolár kerti zuhany otthonra.

Tényleg jó választás egy kerti zuhany?

Miért ne lenne? Mostanában szinte mindenki vesz magának otthonra medencét, akkor a Kulteributorok.hu szolár kerti zuhanyai miért ne jöhetnének szóba? Nagy előnyük, hogy kis helyen is elférnek, kedvező áron kaphatóak, emellett bárki pillanatok alatt be tudja üzemelni őket. Emellett ne feledjük el, hogy nyáron milyen jó érzés egy ilyen alatt hűsölni egy pár percet!

A szolár kerti zuhany sokszor egy grillezős parti során is nagyon praktikus megoldás tud lenni, nem beszélve arról, ha valaki szeret a kertben tevékenykedni. Utóbbi esetében ugyanis sokszor vagyunk piszkosak, porosak, sárosak, esetleg füvesek, amit sem a medencébe, sem pedig a lakásba nem szívesen visz be az ember. Jó megoldás továbbá az esti fürdésre, hiszen mennyivel jobb a kinti tusolás, mint a benti?

Milyen zuhanyt érdemes beszerezni?

A kerti zuhany beszerzése előtt nem árt pár szempontot figyelembe venni, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen típust szerzünk be. Amennyiben hordozhatóra van szükség, akkor remek megoldást jelenthet egy olyan verzió, ami nem fix, hiszen így bármikor pillanatok alatt át lehet tenni azt az egyik pontból a másikra. Vannak azonban olyanok, amik esetében erről nincsen szó, amiket bizony rögzíteni szükséges. 

De ott vannak a szolár kerti zuhanyok, amelyek helyét könnyen megváltoztathatjuk, hiszen csak egy víztömlőre van szükség, és máris használatba lehet őket venni. A szerelés könnyen véghezvihető, hátránya azonban, hogy kicsi a tartály, viszont ahol ez nem szempont, ott talán nincs is jobb választás, mint a szolár kivitel. 

A választék sokszínűsége

Van például sima lábmosós verzió, ami egy hajlított dizájnú modell. Ennél a gyártó ötvözte a praktikumot, valamint az esztétikumot, nem beszélve arról, hogy bármikor biztonságosan alkalmazható. A tárolókapacitás viszont azonnal megdönti azt a kijelentést, amit az előbb tettünk, hiszen ez a változat 40 liter vizet tárol magában, amit a nap folyamatosan melegít. 

Vannak persze egyenes berendezések is, ha valakit ez a stílus vonz. Mindegyik esetben több színről beszélhetünk, így tényleg könnyen ki lehet választani azt, ami illeszkedik a kültérhez. Akár fehér, akár fekete, akár színes piros, kék, vagy éppen zöld szolár kerti zuhanyt szereznénk be, mindegyik elérhető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek