10 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Borsófesztivál, Könyvheti piknik, Nagy Next Stop Nyereményjáték Nap és Transformers: A fenevadak kora
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Artúr
Fehérvári programok a hétvégére: Borsófesztivál, Könyvheti piknik, Nagy Next Stop Nyereményjáték Nap és Transformers: A fenevadak kora

Júniusban továbbra sincs megállás: többek között kilátogathattok a Borsófesztiválra, lazulhattok a Könyvheti pikniken, részt vehettek Nagy Next Stop Nyereményjáték Nap, vagy beülhettek a moziba a Transformers: A fenevadak korára.

Színház: Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztivál
Mikor?: Június 8-10., csütörtök-szombat
Hol?: Belváros

Utcaszínház, koszt-kvártélyért Petőfi verseket szavaló „vándorszínészek”, improvizációs fesztivál Petőfi-témakörben és még számos, a reformkori színjátszást idéző esemény várja az érdeklődőket a Pönögei Kis Pál Vándorszínjátszó Fesztiválon.

A fesztivál névadója maga Petőfi, aki a korabeli leírások szerint színészi álneveken (Dalma, Örömfy, Hyllarus), egyebek mellett Pönögei Kis Pál néven is játszott Székesfehérváron, a Pelikán Fogadóban Szabó János színigazgatása alatt. A társulat az egykori Pelikán Fogadóban szállt meg, amely helyszín saját és más színészek naplójában is szerepel. A helyén ma a Vörösmarty Színház üzemeltetésében stúdió-, avagy fészekszínház, azaz a Pelikán terem működik. A csütörtökön induló négynapos eseménynek az egykori Pelikán Fogadó és udvara, Székesfehérvár utcái és a Belváros, valamint az Igéző terei adnak otthont.

Gasztro: VIII. Borsófesztivál
Mikor?: Június 10., szombat 10:00
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Idén már a nyolcadik Borsófesztivált rendezi meg a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A hagyományos közösségi esemény helyszíne ebben az évben is a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar, időpontja június 10., szombat. A szervezők gyerekprogrammal és szórakoztató műsorral is készülnek a 10 órakor kezdődő eseményre.

Mozi: Transformers: A fenevadak kora
Mikor?: Június 8-tól
Hol?: Cinema City Alba

A TRANSFORMERS: A FENEVADAK KORA ugyanazt az akciódús és látványos formulát hozza, amely világszerte elragadta  a közönséget. A mozinézőket a 90-es évekbe röpíti, egy világkörüli kalandba az Autobotokkal, miközben behozza a Transzformerek egy teljesen új fajtáját – a Maximálokat – az Autobotok és az Álcák harcába. A filmet Steven Caple Jr. rendezte, a főszereplők Anthony Ramos és Dominique Fishback.

Mozi: Jóságos ég!
Mikor?: Június 8-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ha öt apáca összefog, akkor ott baj nem lehet. Vagy mégis? Az apácák egy nap úgy döntenek, hogy indulnak egy nagyszabású kerékpárversenyen. Céljuk, hogy a megnyerhető pénzdíjat a leromlott állapotú hospice felújítására fordítják. Az egyetlen bökkenő, hogy egyikük sem tud biciklizni!

Vásárlás: Nagy Next Stop Nyereményjáték Nap
Mikor?: Június 10., szombat
Hol?: Next Stop Fehérvár, Holland fasor 1.

A Next Stop nyereményjátékos napján garantáltan jól fogod magad érezni, és akár félmillió forint értékű utazást is nyerhetsz! Mi vár rád június 10-én? Akciók, kedvezmények több üzletben, nyereményjáték értékes fődíjjal, kaparós sorsjegy, szerencsekerék, több, mint 50 izgalmas társasjáték, játékmesterekkel, figurafestés, jó hangulat és vidámság! Ne feledd: már egyetlen vásárlással részt vehetsz játékukban, amelyben senki sem távozik üres kézzel, a legszerencsésebb pedig félmillió forint értékű külföldi utazást nyer!

Mit kell tenned? Vásárolj aznap bármelyik Next Stop üzletben legalább 5000 forint értékben! Mutasd be a blokkot a hoszteszeknek, és kérd el a sorsjegyet (ne feledd, minden 5000 forint feletti aznapi vásárlás újabb sorsjegyet ér)! Kapard le; ha tárgynyereményt találsz a mezőben, már kapod is az ajándékodat! Ne keseredj el, ha nem nyertél rögtön ajándékot, pörgesd meg a szerencsekereket, és vidd haza a nyereményedet! Végül ne felejtsd el kitölteni a sorsjegy(ek) hátulját, és bedobni a gyűjtőurnába! A nyereményjáték időtartama: 2023. június 10. 9:00 és 20:00 óra között.

Gasztro: Könyvheti piknik
Mikor?: Június 10., szombat 10:00-18:00
Hol?: Vörösmarty Mihály Könyvtár

10 órától egészen 18.00 óráig zajlanak majd a programok:  lesz író-olvasó találkozó, könyvbemutatók, játszóház és kvíz is várja az érdeklődőket. Olyan programokkal találkozhatnak a kilátogatók, melyekkel felhívhatjuk a figyelmet az olvasásra és az irodalomra. Nem is beszélve arról, hogy az Aranybulla Könyvtár az Aranyat érő beszélgetéseken túl a Könyvheti Pikniken is aktív résztvevő lesz: irodalmi totóval, valamint kézműves programokkal is készülnek. Utóbbi érdekessége, hogy ezúttal a Városháza felújítása során használt Aranybulla Emlékév molinóból könyvjelzők készülnek.

Állati: Kisállat-kiállítás
Mikor?: Június 10., szombat 10:00-18:00
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

A Madagascar című kisállat-kiállítás és -simogató, terra expo és ismeretterjesztő bemutató június 10-én, szombaton 14.00 és 18.00 óra között tart nyitva a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Érkezik többek között egy mini kenguru, de láthatunk többféle hüllőt, papagájt, törpe malacokat is.

A belépő egységesen 2.000 forint. A kinyomtatott plakát egy gyermekjegy esetében 500 forint kedvezményre jogosít, több gyermek esetében velük megegyező számú plakátot kell vinni a kedvezmény igényléséhez. Az állatokkal fotózkodni is lehet, melyért a belépőn felül már nem kell fizetni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek