10 hónapnál régebbi cikk

Első fokon nem kaptak licenszet, de biztosan maradnak az élvonalban a fehérvári kézilabdázók
·Sportkézilabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba FKC Facebook
Első fokon nem kaptak licenszet, de biztosan maradnak az élvonalban a fehérvári kézilabdázók
·Sportkézilabda·Utolsó frissítés: undefined

Az utóbbi évek legjobb szereplésével 7. helyen végzett a női bajnokágban az Alba Fehérvár KC. A csapat azonban első fokon nem kapta meg a következő idényre szóló NB I-es licenszét. Fellebbezési lehetőség van, a klub élt is vele és már megoldottnak tekinthető a helyzet.

A Magyar Kézilabda-szövetség monitoringigazgatósága első fokon döntést hozott a klublicenckérelmekkel kapcsolatban. A női NB I-es klubok közül a Siófok KC és az Alba Fehérvár nem kapott licencet. A siófokiak korábban évekig Európa-szintű élcsapatot építettek, az utóbbi időben azonban komoly anyagi gondokkal, tartozásokkal küzdenek. Nekik is van lehetőségük fellebbezni az első fokú határozat ellen, akárcsak a Fehérvárnak, amely a kiesés ellen vívott csaták után, fiatalokra építve előre lépett és a most véget ért szezonban 23 pontot szerezve 7. lett.

A klublicensszel kapcsolatos első fokon elutasító határozat egy orvosi igazolás hiánya miatt állt fenn, de megkeresésünkre a klubnál elmondták, szinte azonnal pótolták a hiányosságot. Mivel a fellebbezési határidő június 22., hivatalosan még nincs értesítés, de biztosra vehető, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepel az Alba Fehérvár KC. Ha az NB I-ben a 14 jogot szerzett csapat közül valamelyik nem kapja meg jogerősen a licencet, akkor utána a jobbik kiesőre száll át a jog, amennyiben van licence.

A 2023/24-es idényre új vezetőedzővel készül fel az AFKC. Józsa Krisztián Kisvárdára szerződött, helyére Horváth Roland érkezik, aki korábban két és fél szezonon át az Érd vezetőedzője volt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek