9 hónapnál régebbi cikk

Jövő héten lesz a szúnyoggyérítés Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Televízió
Jövő héten lesz a szúnyoggyérítés Fehérváron

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán tudatta, a feladat a Katasztrófavédelem hatásköre, de az önkormányzat is szerepet vállal a szúnyoggyérítésben.

Megérkezett a válasz, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság várhatóan jövő héten, tehát július 31-e és augusztus 8-a között fog földi, kémiai szúnyoggyérítést végezni városunkban, amennyiben az időjárási és egyéb körülmények is engedik - tette közzé Facebook-oldalán Cser-Palkovics András polgármester. Mint írja, tekintettel az egyre szigorodó EU-s szabályokra és egyre kiemeltebb környezetvédelmi szempontokra, a biológiai szúnyogirtás jelentősége hatványozottan emelkedik, ezért folyamatosan keressük az ilyen megoldásokat és módszereket. Egyelőre nincs egyetlen technológia, mely képes önmagában hozni azt a hatékonyságot, amit a kémiai szúnyogirtás biztosít, azonban a különböző módszerek kombinációja nyújthat majd összemérhető eredményeket. 

Bár a hagyományos, kémiai szúnyoggyérítés immár évek óta a Katasztrófavédelem hatásköre, a biológiai szúnyoggyérítés tekintetében önkormányzatunk szerepet vállal és fog is vállalni. Emellett Önöket is tisztelettel kérem, hogy egyénileg (különösen a kertes ingatlanok esetében) is végezzék el azokat az alapvető lépéseket, melyek visszaszorítják a szúnyogpopulációt. A legfontosabb, hogy nyílt, álló vizet lehetőség szerint ne hagyjanak a kertekben, hiszen ezek a legjobb szaporodóhelyei a szúnyoglárváknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek