8 hónapnál régebbi cikk

Horvátországi app-ajánló: Explore Croatia, letölthető segítség nyaralóknak
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com
Horvátországi app-ajánló: Explore Croatia, letölthető segítség nyaralóknak
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A digitális kor közepén élve nyaralni sem indulunk okostelefon nélkül. Így kézenfekvő, hogy olyan alkalmazások is léteznek, melyek egy külföldi nyaralás során is hasznosak tudnak lenni. Az idei év egyik újdonsága a Horvátország érdekességeit és értékeit bemutató nemzetközi alkalmazás.

Az Explore Croatia alkalmazás a Horvát Idegenforgalmi Közösség megbízásából készült és nem titkolt célja, hogy még több turistát vonzzon az országba, illetve a már odaérkezett kirándulóknak, vakációzóknak hasznos tanácsokat, tippeket adjon első kézből.

Az alkalmazás nemzetközi, így 11 különféle nyelvből választhatnak a felhasználók, köztük akár a magyart is. A kezelőfelület és az információk nyelvi beállításához a telepítést követően be kell jelentkezni az applikációba, mely így további személyes lehetőségek beállítását is lehetővé teszi. A bejelentkezéshez használhatjuk Gmail-, vagy Facebook-fiókunkat, de akár regisztrálhatunk egy külön fiókot is az apphoz.

Bejelentkezés után akár azonnal létre tudjuk hozni saját utazásunkat. A szükséges adatok megadása után az alkalmazás már elénk is tárja a megfelelő információkat, melyek a kiszemelt térség látnivalóit és érdekességeit sorolja listába. Az utazási tervünket el is menthetjük, de akár meg is oszthatjuk barátainkkal, ismerőseinkkel.

Az alkalmazásban természetesen számos egyéb lehetőség is adott. Játékos kvízeken keresztül ismerkedhetünk a gasztronómiával, de a nyaralás idején készített fényképeinkből készíthetünk képeslapot, melyet szintén megoszthatunk másokkal. Az alkalmazás egyik rejtett érdekessége a kezdőlap jobb felső menüjéből elérhető virtuális séta, ahol a régiót kiválasztva egy virtuális 3D látványvilágon keresztül ismerkedhetünk a látványosságokkal és vehetjük azokat célba egy-egy kirándulás alkalmával.

Az Explore Croatia alkalmazás telepítése és használata ingyenes. Elérhető a Play Áruházban és az App Store-ban egyaránt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek