8 hónapnál régebbi cikk

Édesszájúak figyelem, ismét jön a palacsintapéntek!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Édesszájúak figyelem, ismét jön a palacsintapéntek!

Az iskolakezdés előtti utolsó pénteken, augusztus 25-én várják a családokat a Vízivárosban.

Augusztus 25-én, pénteken 10.00 órától ismét Palacsinta Péntekre várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtti téren. A kezdeményezés célja, hogy kedveskedjenek a gyerekek, akik így az iskolakezdés előtt egy utolsó nagy palacsintázással zárhatják le a nyarat.

A programot 2019 óta minden évben sikerrel rendezik meg, amit jól jelez az elkészített palacsinták száma is. Az első Palacsinta Pénteken még közel 400 palacsinta fogyott, az idei eseményen azonban a rekordnak számító 1000 sem elképzelhetetlen.„Őszintén reméljük, hogy idén is megdöntjük a rekordot! Tavaly több mint 900 palacsintát sütöttünk, idén pedig 1000-rel készülünk. Minden kedves gyermeket, szülőt, nagyszülőt, óvodás csoportot és járókelőt sok szeretettel várunk ezen az igazán szép, vízivárosi hagyományon” - mondta Dr. Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke és a rendezvény ötletgazdája elárulta, hogy – ahogy az ezt megelőző években, úgy idén is – egy kicsit elősütnek, így a 10 órára érkező vendégek már kiválasztják kedvenceiket. A hagyományok köteleznek, így most is tekerve, vagy hajtva is lehet kérni a palacsintákat. Évről évre nagy kedvenc a kakaós és a fahéjas ízesítésű finomság, így ezek az ízek most is visszatérnek, de különböző lekvárokkal is lehet majd kérni a palacsintákat. A rendezvény előreláthatólag kora délutánig és a palacsintakészlet erejéig tart.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek