7 hónapnál régebbi cikk

Tudta? – Ha ezeket a sportokat űzi, érdemes beszereznie egy sportszemüveget
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oakley Instagram oldal
Tudta? – Ha ezeket a sportokat űzi, érdemes beszereznie egy sportszemüveget

Számos olyan sportág létezik, amelyet akár hobbi szinten is űzhetünk – és űzünk is. Ezeknek a népszerű mozgásformáknak a gyakorlásához általában szükség van valamilyen sport felszerelésre is, például sportszemüvegre.

Szemüveg, sportos hétköznapokra

Aki aktív életet él, annak fontos szempont, hogy a szemüveg, amit visel, ne csak divatos, hanem kényelmes is legyen. Az olyan márkák, mint az Oakley gyártanak sportos szemüvegkereteket, amelyek hétköznapi viseletnek is kitűnőek. Vannak mozgásformák, amelyekhez elég, ha ezt a hétköznapi sport szemüveg keretet viseljük, ám egyes sportágakhoz különleges sportszemüveg szükséges.

Mire való a sportszemüveg?

A sportszemüveg elsődleges funkciója, hogy megvédje a szemet a napfénytől, a portól, a széltől, a víztől és más külső tényezőktől, amelyek mozgás közben zavarhatják a látást vagy károsíthatják a szemet. Ezek a szemüvegek különböző formákban, méretekben, színekben és anyagokban kaphatók, attól függően, hogy mihez használjuk őket.

Íme a legnépszerűbb sportok, amelyekhez sportszemüveg használata szükséges!

Biciklizés

A kerékpározáshoz használt sportszemüveg könnyű és strapabíró, miközben jól illeszkedik a fejre. A lencséknek tiszta és éles látást kell biztosítaniuk, valamint védeniük kell a szemet a széltől, a portól és az UV-sugárzástól. A szemüveg lencsék színe változhat attól függően, hogy milyen körülmények között szeretnénk használni a szemüveget.

Úszás

Az úszáshoz használt sportszemüvegek valamelyest eltérnek a klasszikus szemüvegektől. Fontos, hogy vízállónak, jól záródnak és kényelmesnek kell lenniük. A lencséknek meg kell akadályozniuk, hogy a víz a szembe hatolhasson, valamint csökkenteniük kell a víz alatti fényvisszaverődést. A lencsék színe eltérő lehet attól függően, hogy milyen környezetben úszunk.

Síelés

A síeléshez használt sportszemüvegek egyik legfőbb ismertető jegye, hogy jóval nagyobb területet takarnak el az arcunkból, mint a sima szemüvegek. Ezeknek a kiegészítőknek melegnek, jól szellőzőnek és stabilnak kell lenniük. A lencséknek védeniük kell a szemet a hóról visszaverődő vakító fénytől, a hidegtől és az UV-sugárzástól. A lencsék színe ezeknél a daraboknál is eltérő lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek