8 hónapnál régebbi cikk

Kiskorú tanítványát erőszakolta meg a matek tanár Fehérváron - nyolc év fegyházbüntetést kapott
·Bűnügyerőszak·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Getty Images
Kiskorú tanítványát erőszakolta meg a matek tanár Fehérváron - nyolc év fegyházbüntetést kapott
·Bűnügyerőszak·Utolsó frissítés: undefined

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozza annak a férfinak, aki tanítás helyett szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorú lánnyal Székesfehérváron.


A tényállás szerint a férfi 2019 nyarán interneten keresztül – magát mérnöknek feltüntetve – matematika korrepetálásra adott fel hirdetést. A szülők beíratták a 15 éves lányukat a különórára, amit a férfi a székesfehérvári lakásában tartott. Kihasználva az együttléteket, az élettársi kapcsolatban élő „tanár” a lánnyal szexuális kapcsolatot alakított ki.

Miután az édesanya észlelte a lánya és a férfi közötti üzenetváltásokat, megbotránkozott azok tartalmán, és közölte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a különórákra. A férfi azonban folytatta a lánnyal a szexuális viszonyt, a tapasztalatlan és naiv fiatal lányt manipulálta, érzelmileg teljes mértékben befolyásolta.

Az aktusok során egyre inkább durva szexuális cselekmények elvégzésére, illetve eltűrésére kényszerítette, megalázta, bántalmazta.

A férfi hatására a sértett a korábbi jó tanulmányi eredményeit lerontotta, a családjától eltávolodott, függőségi, alárendeltségi viszonyba került vele. A szülők 2019. decemberi számonkérésekor a lányuk még tagadta a kapcsolatot, azonban néhány hónap múlva az egyik rokonának beszámolt arról. A Székesfehérvári Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt. A törvény értelmében kötelező végleges hatállyal eltiltani minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók