7 hónapnál régebbi cikk

3 hasznos tipp irodaszer vásárlásához
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/stokpic
3 hasznos tipp irodaszer vásárlásához

Bár az irodai életforma évről évre egyre inkább digitalizálódik, azért még mindig szükség van jó minőségű irodaszerekre és felszerelésekre a hatékony munkavégzéshez. Azonban ezek kiválasztása nem mindig egyszerű.

Sok szempontot kell mérlegelnünk és óriási a kínálat is, így könnyen elbizonytalanodhatunk. Cikkünkben ebben próbálunk segíteni.

Kényelmes és rugalmas vásárlás

Az irodaszer beszerzése általában hosszadalmas folyamat. Megannyi eszköz és berendezés biztosítja a hatékony munkát, amelyeknek nem csupán a megléte, hanem a minősége is fontos szempont. Az írószer webáruház web24 a segítségünkre lesz!

Komoly érv lehet a beszerzés forrásának kiválasztásakor, hogy minél egyszerűbben és kényelmesebben vásárolhassuk meg a szükséges termékeket. Egy egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát webáruházzal rengeteg értékes időt és energiát takaríthatunk meg. 

Előnyük, hogy éjjel-nappal elérhetőek, így bármikor vásárolhatunk, amikor csak szeretnénk, nem szükséges a fizikai üzletek nyitvatartásához igazodnunk.

Hogyan választhatunk személyiségünkhöz illő irodaszereket?

Az irodaszerek kiválasztása nemcsak praktikus, hanem pszichológiai szempontból is lényeges, mivel ha jól választunk, jobban érezhetjük magunkat a munkahelyünkön, miközben megmutathatjuk egyéniségünket is. Íme néhány tipp:

  • Milyen színek, formák, minták és anyagok fejezik ki legjobban a stílusunkat és a hangulatunkat? Ha például vidám, kreatív személyiségek vagyunk, választhatunk élénk színű, mintás irodaszereket.
  • Figyeljünk arra, hogy az irodaszereink harmonizáljanak egymással és a környezetünkkel is! Kerüljük a túl sokféle szín, forma és minta keveredését, mert zavaró lehet!
  • Vegyük figyelembe a munkánk jellegét. Például ha sokat kell írnunk, akkor válasszunk olyan tollakat vagy ceruzákat, amelyek kényelmesen illeszkednek a kezünkbe. 

Miért érdemes ergonomikus irodaszereket használnunk?

Az ergonomikus irodaszerek megfelelően illeszkednek az emberi testhez, igényekhez, csökkentik a fizikai és pszichés terhelést, segítve a hatékonyabb, kényelmesebb és persze egészségesebb munkavégzést. Hoztunk két példát is.

Az ergonomikus szék állítható magasságú, dönthető háttámlájú, fejtámlával és karfával ellátott szék. Megfelelő alátámasztást biztosít a gerincnek és a nyaknak. Így megelőzhető a hátfájás, a gerincferdülés és a rossz testtartás kialakulása.

Ergonómiai billentyűzet és egér. Kényelmesen illeszkednek a kézhez, csökkentik az ízületek és az inak feszülését. Ezzel megelőzhetők az alkar-, csukló- és kézfájások, vagy például a teniszkönyök kialakulása is.

Az irodaszerek kiválasztása és beszerzése előtt fontos a tervezés. Vegyük figyelembe egyéniségünket, munkafolyamatokat, és akár ergonómiai szempontokat is, mivel mindezeknek jelentős hatása lehet az eredményességre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek