6 hónapnál régebbi cikk

Elindult az ingyenes lakossági LED-csere program második üteme Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Elindult az ingyenes lakossági LED-csere program második üteme Székesfehérváron

Ismét megnyílik a székesfehérváriak számára a lehetőség a régi, energiapazarló izzók LED-égőkre cserélésére. A programhoz október 31-ig online lehet csatlakozni, aki nem tud e-mail cím alapján jelentkezni, nekik hétfőtől az Alba Bástya Központban segítenek a regisztrációban. 

A jelenlegi energiaárak közepette mindenki a költségcsökkentés lehetőségeit keresi – igaz ez a villamosenergia-felhasználás során is. Ebben segíthet a LED-csere program, amely ismét leérhető a fehérvári családok számára.

Székesfehérvár Önkormányzata és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködésének eredményeként elindult a lakossági LED-csere program második üteme. Az izzókat mindenki ingyenesen kaphatja meg, csupán regisztrálni kell itt.

Fontos, hogy ugyanarra a fogyasztási helyre újabb fényforrásokat nem lehet igényelni, azaz arra az ingatlanra, amellyel részt vettek az első pályázaton, ott a második körben már nem lehet részt venni.

A regisztrációs időszak október 31-ig tart Székesfehérváron. Ezt követi a regisztrációk feldolgozása, majd várhatóan kora tavasszal a ledek átvétele. A jelentkezők a regisztráció során megadott e-mail címre kapják majd meg az átvétel pontos helyszínét és időpontját.

Az önkormányzat segítséget nyújt a regisztrációban azoknak, akiknek nincs internetelérésük vagy e-mail címük. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ épületében (Székesfehérvár, Irányi Dániel utca 4.) hétfőn és csütörtökön: 8-16 óra között, szerdán 8 és 18 óra között, pénteken 8 és 13 óra között várják a fehérváriakat.

A LED-izzók használata jelentős energiamegtakarítást jelent, a hagyományos izzókhoz képest akár 30%-os csökkenés érhető el a villanyszámlában. Előnyük emellett a hosszú, akár 10 éves élettartam és az egyenletes fény, jó fényhasznosítás biztosítása. A kisebb energiafelhasználásnak és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb a környezeti terhelés is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek