6 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Csalloween, Frizbi-ünnep, Sirkenjáró FESZT, Díszmadár-kiállítás és Jeanne du Barry
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Stéphanie Branchu / Why Not Productions
Fehérvári programok a hétvégére: Csalloween, Frizbi-ünnep, Sirkenjáró FESZT, Díszmadár-kiállítás és Jeanne du Barry

Októberben továbbra is bőven találhattok fehérvári és környéki programokat: többek között kilátogathattok a Csalloweenra, sportolhattok a Frizbi-ünnepen, nézelődhettek a Díszmadár-kiállításon, vagy beülhettek a moziba a Jeanne du Barry című filmre.

Család: Csalloween
Mikor?: Október 13., péntek
Hol?: Csalai Közösségi Tér

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén Csalán kezdi meg halloweeni programsorozatát.

A Csalai Közösségi Térbe érkező családok október 13-án, pénteken 17 órakor a manapság már nálunk is egyre ismertebb ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: készíthetnek cukorkás kosarat, amit a szervezők meg is töltenek cukorral, csokoládéval; alkothatnak különböző halloweeni díszeket, sőt, háromdimenziós képeslapot is.

A ház kinti előtere is az alkalomhoz illő díszbe öltözik, a „rémisztő” szelfipont október 13–27. között várja majd mindazokat, akik szeretnének egy különleges fényképet készíteni, amivel még közelebb kerülhetnek az angolszász országokban nagyon népszerű ünnephez kapcsolódó hagyományhoz.

Gyerek: Hangszersimogató és halloweeni kézművesség
Mikor?: Október 14., szombat
Hol?: Aranybulla Könyvtár

Október 14-én, szombaton délelőtt két korcsoportban szerveznek hangszersimogatót Dalo-lá-szó címmel. 9:30-tól a 0-3 éveseket, majd 10.00 órától a 3-6 éveseket várják a zenés foglalkozásra.

Szintén az Aranybulla Könyvtárban október 14-én 10 és 12 óra között szervezik meg a következő Kreatív Szombatot, melynek keretében halloweeni ablakdíszt készítenek a résztvevők. A belépés ingyenes.

Mozi: Mancs őrjárat: A szuperfilm
Mikor?: Október 12-től
Hol?: Cinema City Alba

Amikor egy varázslatos meteor zuhan Kalandvárosba, szupererőt ad a Mancs őrjárat kutyusainak, így SZUPERKUTYIK lesznek belőlük! A csapat legkisebb tagjának, Skye-nak az új szupererő maga a valóra vált álom. Ám rosszra fordulnak a dolgok, amikor a kutyusok ősellensége, Humdinger kiszabadul a börtönből, és összefog Victoria Vance-szel, a meteormániás őrült tudóssal, hogy ellopják a szupererőt, és szupergonosszá változtassák magukat. Kalandváros sorsa forog kockán, a Szuperkutyiknak meg kell állítaniuk a szupergonoszokat, amíg nem késő, és Skye-nak meg kell tanulnia, hogy néha a legkisebb kutyus számít a legtöbbet.

Mozi: Jeanne du Barry
Mikor?: Október 12-től
Hol?: Cinema City Alba

Jeanne, a fiatal munkásosztálybeli nő, aki a kultúra és az élvezetek megszállottja, intelligenciáját és vonzerejét használja fel arra, hogy a társadalmi ranglétra lépcsőfokait egyenként megmássza. XV. Lajos király figyelmét is felkelti és hamar a kedvencévé válik, aki rajta keresztül nyeri vissza életkedvét. Miután őrülten egymásba szeretnek és minden illem és etikett ellenére Jeanne Versailles-ba költözik, a nő érkezése komoly botrányt okoz az udvarban.

Sport: Frizbi-ünnep
Mikor?: Október 14-15., szombat-vasárnap
Hol?: First Field

Október 14-én, szombaton 10 és 17 óra között a Budapest Ultimate Bajnokság mérkőzéseivel kezdi meg jubileumi ünnepét a Fehérvár Lionz. A kispályás ultimate frizbi bajnokságban az ország több részéről érkeznek csapatok, így például Debrecenből, Szegedről és Budapestről is jönnek együttesek. A meccsek után a Lionz egy bográcspartival ünnepli születésnapját.

Október 15-én, vasárnap 9 és 14 óra között a Magyar Repülőkorong Szövetség NB2-es és U15-ös bajnoki meccseinek ad otthont a Takarodó út 3. alatt található First Field. A fehérváriak NB2-es csapata 9 órakor a Viadukt Ultimate, 12.30 órakor pedig a Patak Patriots ellen játszik. A Lionz eddig minden meccsét kapott pont nélkül nyerte, így ezen a napon jellemzően az újoncok kapnak majd több játéklehetőséget. Eközben 12 órától egy NB1-es mérkőzést is rendeznek, a budapesti OUT és a győri SZESE között. A napot a Lionz NB1-es csapatának edzőmérkőzése zárja: az ellenfellél a jelenlegi ötödik helyezett Trust lesz.

Tánc: Sirkenjáró FESZT és táncházi mulatság
Mikor?: Október 14., szombat
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

A Fejér Vármegyei Amatőr Néptáncegyüttesek és KÖTESZ Néptáncegyüttesek Találkozóját rendezi meg 2023. október 14-én, szombaton az Alba Regia Táncegyesület a Kárpát-medencei Öregtáncos Együttesek Szövetsége társszervezésével a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. A Sirkenjáró FESZT nyilvános, a részvétel ingyenes, a találkozó táncházi mulatsággal folytatódik a Malom utcában, melyre belépőjegyek elővételben is vásárolhatók.

14 és 18 óra között a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar (Székesfehérvár, Farkasvermi út 2.) ad otthont az eseménynek, ahol előzetes jelentkezés után a következő együttesek lépnek fel az országosan elismert szakmai zsűri tagjai – Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Deffend Irén, Kádár Ignác és Majoros Róbert – előtt.

A találkozó a Táncházban (Székesfehérvár, Malom u. 6.) folytatódik. A gyermekes családok 17 órakor őszi terményekből ajtódíszt készíthetnek Pintérné Markovich Marcella irányításával, majd 18.00 órakor részt vehetnek a „Lipem, lopom a szőlőt…” című népi gyermekjátszón Bókáné Zemancsek Edit vezetésével. 19.30 órakor kezdődik a nagyecsedi tánctanítás II. és 20.30 órától indul a táncházi mulatság. A házigazda Németh Gergő, muzsikál a Galiba zenekar.

Állati: Madagascar kisállat-kiállítás
Mikor?: Október 14-
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Ismét a Gárdonyi Géza Művelődési Házba érkezik a Madagascar című kisállat-kiállítás. Az október 14-én, szombaton 14 és 18 óra között látogatható seregszemlén szinte minden állatot meg lehet majd simogatni és lehet velük fotózkodni is. A kinyomtatott plakátért cserébe kedvezményt adnak a gyerekbelépőből.Mini kenguru, törpe malac, különféle madarak, hüllők, pókok és számos egyéb állat is látható lesz 2023. október 14-én, szombaton 14 és 18 óra között a Gárdonyi Géza Művelődési Házban látható terra expón. Simogatni minden állatot lehet, és szinte mindegyikkel fotózkodhatnak is a résztvevők.

Állati: Díszmadár-kiállítás és börze
Mikor?: október 14-15., szombat-vasárnap
Hol?: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

Mintegy háromszáz díszmadarat csodálhatunk meg október 14-15-én, szombaton és vasárnap a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének éves kiállításán. A kétnapos seregszemlét a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban rendezik, ahol lesznek egyéb kisállatok is, valamint rajzpályázat és arcfestés a gyerekeknek.

Ara-, Nagy Sándor- és hullámos papagájok, egzóták, kanárik, szövőpintyek, tűzcsízek és újdonságként hatféle fürj is szerepel a Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének éves seregszemléjén, ahova 30 tenyésztő hozza el 280-300 madarát. Láthatunk egyéb kisállatokat, kígyókat, valamint lesz dísznövény-bemutató és -vásár is. A gyerekek ismét helyszíni rajzpályázaton vehetnek részt három korcsoportban, a fődíj kategóriánként egy-egy papagáj lesz, emellett a második és a harmadik helyezettet is díjazzák.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek