6 hónapnál régebbi cikk

Novák Katalin Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Novák Katalin Székesfehérváron

Novák Katalin Fejér vármegyei látogatása során a délutánt Székesfehérváron töltötte. A köztársasági elnök a VIDEOTON Holding egyik leányvállalatát nézte meg, majd az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba látogatott, ahol az esemény zárásaként maga is korcsolyát húzott.

Novák Katalin Fejér vármegyei látogatása során a délutánt a megyeszékhelyen, Székesfehérváron töltötte. A nagy történelmi múltú, egykori koronázóváros a magyar gazdaság szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, a térség ipari és innovációs központja.

A köztársasági elnök a legnagyobb hazai vállalatcsoport, a VIDEOTON Holding egyik leányvállalatát nézte meg. Az elektromos alkatrészek beültetésével és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton ESS Kft. néhány éve több mint 8 milliárd forintból épült gyártócsarnokában zajló munkafolyamatokkal ismerkedett, Cser-Palkovics Andrással, Székesfehérvár polgármesterével, valamint a vállalat vezetőivel közösen. A városnak az elmúlt évtizede és jelene is összekapcsolódik a Videotonnal.  

"Az egyik legnagyobb múltú ipari vállalat a Videoton, és ráadásul teljes egészében magyar tulajdonban van. Egy nagyon korszerű, új üzemet tudunk itt megnézni elnök asszonnyal és a cég vezetőivel közösen. Új technológiával találkozhatunk itt, és emellett pedig azokkal az emberekkel, akik a mindennapokban itt dolgoznak. Miközben saját egzisztenciájukról gondoskodnak, egyébként a város fejlődéséhez is hozzájárulnak." - mondta el kérdésünkre Cser-Palkovics András.

A köztársasági elnök ezt követően a jégcsarnokba látogatott, ahol megemlékeztek a 33 éves korában elhunyt legendás játékosról ifjabb Ocskay Gáborról, akinek a nevét viseli a jégcsarnok. Ezt követően számos a fehérvári jégkorongról való történetet ismerhetett meg Ocskay Gábortól és a játékosoktól is Novák Katalin.

Hári János jégkorongozótól azt is megtudhatta a köztársasági elnök, hogy hogyan kell felvenni a sportfelszerelést, hogyan öltözik be minden mérkőzésnél egy jégkorong játékos. 

Az is elhangzott, hogy nem véletlen esett a választás a csapatra, hogy ők mutassák be a sportéletet Székesfehérváron.

" Ocskay Gáboréknak köszönhetően ez a csapat évtizedek óta folyamatosan fejlődik, rengeteg válogatott játékost ad utánpótlásba és felnőtt csapatba egyaránt. Most is kiválóan szerepel az osztrák bázisú ligában, úgyhogy adta magát, hogy Novák Katalin ide jöjjön, pályára is lépett és azt mondták itt a válogatott játékosok, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtott!" - mondta el Cser-Palkovics András. 

A Volán korábbi legendái, Palkovics Krisztián és Kovács Csaba segítettek felkészíteni a köztársasági elnököt a létesítményben tapsztalható dolgokra. De a Hydro Fehérvár AV19 és a magyar válogatott tagja, Bartalis István is mentorálta Novák Katalint mielőtt a köztársasági elnök korcsolyát húzott. Majd a játékot is kipróbálta, és a csapat tagjaival jégkorongozott. A válogatott játékosokkal és az utánpótlás tagjaival is találkozott Novák Katalin a magyar jégkorong fellegvárában. 

"A fehérvári hoki az egyik alapköve az egész magyar jégkorongnak. Ugye a hetvenes évek közepétől, amikor Ocskay Gábor Fehérvárra hozta a jégkorongot ez a sportág Fehérváron folyamatosan fejlődik. Jelenleg a Hydro Fehérvár Av19 a nemzetközi ligában játszó nagycsapata mellett nemzeti akadémiánk is van. A nemzeti akadémia keretin belül Magyarországon egyedülálló módon a felnőtt magyar profi bajnokságban szereplő csapatot műkdötetünk." - mondta el  Gál Péter Pál a klub elnöke, hangsúlyozva azt is, hogy jelenleg 300 gyermek játszik és élvezi a jégkorongot az akadémián. Az év végén pedig a nagycsapat új arénába költözik. 

Október 13-án, pénteken Novák Katalin Székesfehérváron az Országalmához érkezik, ahol az érdeklődő székesfehérváriak kíséretében sétát tesz a történelmi belvárosban.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek