5 hónapnál régebbi cikk

Hogyan állíthatod be a Windows 11-ben az Auto HDR-t?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels.com/Andrea Piacquadio
Hogyan állíthatod be a Windows 11-ben az Auto HDR-t?

A HDR, vagyis a High Dynamic Range egy olyan mozgókép lejátszási mód, ami élesebbé és kontrasztosabbá teszi a képet, fokozza a fényerőt, növeli a színmélységet, ezáltal pedig a számítógépes játékok még élvezhetőbbé válnak általa.

Ha szeretnéd maximális látványvilággal szórakoztatóbbá tenni a játékot és Windows 11-et használsz, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a lehetőséget, cikkünkben azt is elmondjuk, hogyan!

A Windows 11 sok meglepetést rejt

A megfelelő szoftverek alkalmazása nem csak vállalati szinten elengedhetetlen, hanem feltétlenül szükséges ahhoz is, hogy a játékok valósághűbbek legyenek és gond nélkül fussanak. A VR Soft operációs rendszerei és egyéb szoftverei lehetővé teszik azt, hogy a számítógép hardverlehetőségeit maximálisan ki tudjuk használni, valamint minden projektünket meg tudjuk valósítani.

A Windows 11 több olyan beállítási lehetőséget tartalmaz, amely optimalizálja a gép működését, kiaknázza lehetőségeit és növeli a felhasználói élményt.

A videólejátszás minőségének javítása

Bár cikkünkben a HDR-beállításra szeretnénk fókuszálni, azonban nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy létezik más speciális beállítás is, melynek szintén az a célja, hogy élvezetesebbé tegye a megjelenítést.

A rendszerbeállításokban érheted el ezt a lehetőséget, mégpedig a “kapcsolódó beállítások” cím alatt. Itt keresd a videólejátszás menüpontot, ahol egy állítható kapcsoló segítségével kapcsolhatod be a videójavítás opciót.

Ezzel a beállítással elérheted azt, hogy a rendszer a legjobbat hozza ki a kijelződből, de természetesen az eredmény attól függ, hogy a kijelző milyen paraméterekkel rendelkezik. Ez a beállítás nem érinti a játékokat, azonban segít akkor, ha olyan alkalmazásokat használ a géped, mint például a Netflix vagy egyéb streamingszolgáltatás. Ezekben az esetekben jobb képminőséget, így élvezhetőbb megjelenítést érhetsz el.

Az Auto HDR bekapcsolása

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a Windows 11-funkciót, akkor könnyedén beállíthatod a gépeden. Tudnod kell, hogy nem biztos, hogy minden esetben használni is lehet ezt, hiszen nem engedélyezi az összes média, illetve az is lehetséges, hogy a kijelződ nem alkalmas rá.

Nézzük akkor azt, hogy éred el ezt a menüpontot. Nyisd meg a Beállításokat, itt pedig a Rendszert. Kattints rá a Megjelenítésre, itt menj bele a Fényerő és szín fülre. Ha megérkeztél, akkor már láthatod is a HDR használata kapcsolót. Ezután nincs más dolgod, mint bekapcsolni ezt.

Ha ezt megteszed, akkor a kompatibilis játékok indulásakor azok már automatikusan HDR megjelenítésben lesznek láthatók. Ha pedig nem szeretnéd használni ezt az opciót, akkor a fenti módon ki is tudod kapcsolni.

A Windows 11 igyekszik még felhasználóbarátabbá és élménytelibbé válni, ezért érdemes megismerni azokat a funkciókat, melyeket kínál. Az Auto HDR egy remek lehetőség arra, hogy a játékok, videótartalmak, streamingszolgáltatások még élvezhetőbbé váljanak, ezáltal pedig növeljék a felhasználói elégedettséget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek