5 hónapnál régebbi cikk

Miért bízzuk szakértőkre szervertermünk tervezését?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/franganillo
Miért bízzuk szakértőkre szervertermünk tervezését?

A szervertermek a modern üzleti környezet szerves részeivé váltak, és egyre növekvő jelentőséggel bírnak az adatok tárolása, kezelése és feldolgozása terén. Sok cég költségcsökkentés címszó alatt igyekszik házon belül, "maszek" módon kivitelezni.

Mutatjuk, hogy miért érdemes mégis szakembert megbízni szervertermi infrastruktúrájának megalkotásával.

Szakértelem, egyedi igények és innováció

Egy szerverterem megtervezése roppant komplex folyamat, amely speciális szaktudást és komplex gondolkodásmódot igényel – gondoljunk csak az informatikai, az elektromos mérnöki vagy a hűtési rendszerekre. Egy profi kivitelező cég olyan átfogó ismeretekkel és szerteágazó tudással rendelkezik (a tekintélyes szakmai tapasztalatról már nem is beszélve), amelyek mind nélkülözhetetlenek a hatékony, megbízható és hosszú élettartamml rendelkező szerverterem kialakításához.

Minden vállalat egyedi igények és elvárások szerint működik, és ehhez kell igazodnia a szerverteremnek is. Egy hivatásos szakember mindezt képes biztosítani: a tervezés során személyre szabott megoldásokat kínál, hogy az maximálisan kielégítse az üzleti követelményeket. A szerverteremben alkalmazott új technológiák és IT megoldások folyamatosan fejlődnek. Szakértői segítséggel biztosítható, hogy az infrastruktúra jövőorientált legyen és könnyen alkalmazkodhasson a változásokhoz.

Biztonság, folyamatos rendelkezésre állás és költséghatékonyság

A szerverterem biztonságos üzemelése és a folyamatos rendelkezésre állás létfontosságú annak érdekében, hogy minimalizáljuk az állásidőt és óvjuk az alkalmazottak épségét. Ha a tervezéssel szakembereket bízunk meg, maximálisan ki fogják elégíteni ezeket az elvárásokat a kivitelezés során alkalmazott megoldásokkal, legyen szó redundáns rendszer kialakításáról, biztonsági kamerák, önszabályozó infrastruktúrák, hő- és páratartalmat mérő érzékelők vagy külső támadások elleni kibervédelemről.

Tény, hogy ha egy külsős céget bízunk meg szervertermünk kivitelezésével, mindenképp számolnunk kell annak pénzügyi vonzatával is. Azonban a kezdeti kiadásokra érdemes úgy tekinteni, mint egy maratonra, nem pedig sprintre. Ezalatt azt kell érteni, hogy hosszú távon a szakértői munka jelentős anyagi megtakarításokkal fog járni. Csak gondoljunk bele, hogy mennyi extra költséget jelent például egy rosszul kalibrált berendezés meghibásodásának javítása, vagy egy nem várt üzemállásból fakadó anyagi kiadás, ha házon belül próbáljuk kialakítani a rendszert.

Egy gondosan és szakszerűen megtervezett szerverterem megbízható, folyamatos rendelkezésre állást fog garantálni. Ráadásul a szakemberek minden esetben törekednek arra, hogy a szerverterem energiafelhasználása a lehető leghatékonyabb legyen, csökkentve így az infrastruktúra üzemeltetésére fordítani szükséges kiadásokat. Egy professzionális kivitelező cég emellett szakértő ügyfélszolgálattal és hibaelhárítási szolgáltatást is biztosít, így a váratlan hibákat gyorsan képesek elhárítani.

A Reynolds Kft. 2011 óta kínál komplex, professzionális megoldást szervertermi infrastruktúrák teljeskörű tervezésével, kivitelezésével a berendezések leszállításától kezdve a rendszerszintű beüzemelésig és a szakszerű, dokumentált karbantartásig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek